Pagina's

zondag 21 september 2008

De dorpsschool leeft ! Zoveel is zeker ...

Op 10 september vond in de dorpsschool van Ramskapelle een oudercontactavond plaats. De ouders van de nieuwe kleutertjes konden in een kijkje gaan nemen in de klas, en wat beter kennismaken met de kleuterjuffen. Iedereen kon kennismaken met mijnheer Jeroen, de gloednieuwe directeur.

Ook de ouderraad was die avond aanwezig, en deed een warme oproep om constructief mee te werken aan het schoolgebeuren in Ramskapelle, en van de hoofdschool Stella Maris in het algemeen. Dit kan al vertaald worden op 11 oktober. Die dag is er het pannenkoekenfestijn in Ramskapelle (zie ander artikel), en 's avonds is er dan een spaghetti-avond in de centrumschool.

De ouders konden ook nagenieten van de eerste schooldag, aan de hand van een kort filmfragment. Ze kregen ook uitleg over de werking van de lagere klas, en over het contractwerk van het derde kleuter. Op het groot scherm werden ook nog beelden van de schoolreis van vorig jaar getoond.

De dorpsschool leeft ! Zoveel is zeker ... Met een drankje werden daarna nog heel wat plannen gesmeed voor het nieuwe schooljaar: de weide achter de school, samenwerkingen met de Gezinsbond en met de hoofdschool, uitstappen ...

Geen opmerkingen: