Pagina's

zondag 30 november 2008

Muzikaal vuurwerk in d'Oude Schole

De zaal zat vrijdagavond op zijn toppunt afgeladen vol. En terecht ! De aanwezigen willen nu al zekerheid dat er een vervolg komt. En de afwezigen ? Die hadden overschot van ongelijk.
Ramskapelle mocht dit jaar de Nieuwpoortse Cultuurdagen afsluiten, en de vier organiserende verenigingen (DAR, Gezinsbond, KVLV en Landelijke Gilde) namen die kans te baat om de PolderCowboys op de affiche te zetten. Dit drietal, Wouter Droesbeke, dorpsgenoot Kris Demets en Pieter Lonneville, bood de aanwezigen een menu van schlagers, chansons, kleinkunst, traditionals en rocknummers. Voor elk wat wils, en dat was best een goede keuze, want ook het publiek was enorm gevarieerd. En laat ons eerlijk zijn. Is dat nu net niet de ultieme doelstelling van cultuur ? Alle elitarisme in een hoekje vegen, en iedereen samen laten genieten ?
Dank aan Els (al zeg ik het zelf) die bijzonder veel energie in dit initiatief gestoken heeft, dank aan de organiserende verenigingen (Ramskapelle = samen sterk), dank aan de fantastische PolderCowboys en het enthousiast publiek.
En ja ... er zijn foto's. Veel foto's zelf. Gino Aspeslagh heeft ervoor gezorgd dat toch bijna iedereen haarscherp op zijn lens stond. Klik hier !

Geen opmerkingen: