Pagina's

donderdag 6 mei 2010

Bandeninzameling voor landbouwbedrijven


Het stadsbestuur biedt de Nieuwpoortse land- en tuinbouwsector uit Nieuwpoort een oplossing aan voor de verwijdering van oude banden. De inzameling gebeurt op het stedelijk containerpark op maandag 17 mei van 8 tot 11.45 uur en in de namiddag van 13 tot 16 uur. De landbouwbedrijven werden aangeschreven en dienen vooraf contact op te nemen met het containerpark(telefoon: 058/24 15 03).

De kostprijs bedraagt 0,17 euro/kg en deze wordt doorgerekend naar de aanbrengers. Buiten deze dag worden banden niet aanvaard op het containerpark. Er wordt een wettelijk attest van het opgehaalde afgeleverd.  De banden kunnen worden gerecycleerd:  men vermaalt het tot granulaat of tot poeder. De rubberkorrels dienen als grondstof voor atletiekbanen, geluidsmuren, rubberasfalt en voor de productie van nieuw rubber en kunststoffen. Ze kunnen ook aan elkaar gekleefd worden tot producten zoals verkeersdrempels, vloertegels of sportvloeren. Een andere manier is de banden in de cementovens te verbranden en om te zetten in energie.

" We willen met het stadsbestuur de landbouw helpen de historische stock weg te werken. Voor de particulieren bestaat de inzamelplicht van de verkoopspunten: voor iedere verkochte band, onderworpen aan een terugnameplicht, dient de verkoper een afvalband van hetzelfde type te aanvaarden.", aldus schepen Vandecasteele

Geen opmerkingen: