Pagina's

dinsdag 4 mei 2010

Ook Molenstraat-Zuid krijgt mooi wegdek !


Binnenkort starten de asfalteringswerken in de Molenstraat Zuid in ons dorp. De bestaande putten, bulten, verzakkingen en doorgroeiende wortels van bomen moeten hiermee tot de verleden tijd verwezen worden. Deze landbouwweg zal dan opnieuw geschikt zijn voor het landbouw- en het recreatieve fietsverkeer.
 “Op de plaatsen waar hoogstammige bomen staan, wordt een wortelremmend scherm in de vorm van een folie aangebracht, zodat de boomwortels de asfaltverharding niet meer kunnen opsteken”, aldus  Schepen van landbouw Kris Vandecasteele. “De plaatsing van het scherm is vertikaal aan de rand van de weg, zodat de wortels geleid worden naar diepere lagen. Ze kunnen de onderliggende lagen van de wegverharding dan niet meer aantasten.”
Het gedeelte van de straat die vernieuwd wordt is vanaf de Diksmuidelaan 6 tot de Molenstraat 28. Eerst wordt de bestaande asfaltlaag wordt afgefreesd, daarna de worden verzakkingen en oneffenheden genivelleerd met een nieuwe ondergrondse fundering. Bovenop de funderingen wordt dan een bitumineuze verharding 4 cm aangebracht.
De werken werden gegund aan de firma Aswebo uit Drongen-Gent voor een prijs van 133632.76 Euro. Het werk dient uitgevoerd te worden in 30 werkdagen.Geen opmerkingen: