zondag 29 augustus 2010

FC Ramskapelle schiet met scherp !

Voor FC Ramskapelle begint op zondag 12 september de nieuwe competitie in de eerste reeks van Perkez.
Na een moeizaam seizoen, waarin het constant knokken was tegen het spook van de degradatie, hopen bestuur, supporters en spelers dat ze een onbezorgd nieuwe competitie tegemoet gaan.
Deze hoop lijkt gewettigd, want vandaag mochten de oranjehemden aantreden in de voorronde van de Beker, en speelden ze Vliegplein Placora met 6-0 naar huis. De trainer kon naar hartelust spelers vervangen, wat er op wijst dat 'de ploeg van het dorp' zeker in de breedte versterkt is.
Lees hieronder het wedstrijdverslag

FC Ramskapelle speelde zondag (29 augustus) de voorronde van de bekercompetitie. Tegenstander was een nieuwe ploeg uit de derde reeks van Perkez: Vliegplein Placora. Meteen een eerste - meer dan geslaagde - test voor spelers en trainer. De 6-0 uitslag, en de manier waarop de ploeg de kansen creëerde, doet veel goeds verhopen ...
In de eerste helft telde Luc Mattelin niet minder dan tien kansen. Een goeie bezoekende doelman, een aantal missers, en een beetje pech zorgden ervoor dat slechts twee van die kansen tot een doelpunt leidden. Twee maal via Sam, die op de 22ste en de 34ste minuut de assists van Floris en Bart kon verzilveren.
In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld. Na amper vijf minuten kon Floris de 3-0 op het bord zetten, toen Sam op de keeper besloot, en hij in de rebound maar in te tikken had.
Tijd voor enkele vervangingen, besloot de trainer, zodat bijna alle meegekomen spelers hun studs konden vuilmaken. Een ongekende weelde, wat er op wijst dat FC Ramskapelle ook in de breedte goed versterkt uit de zomer komt.
Een kwartier voor het eindsignaal maakt - alweer - Sam er 4-0 van, na een mooie voorzet van Pieter-Jan. In de laatste tien minuten gaf ook Bulcke zijn visitekaartje voor het nieuwe seizoen af: twee ballen in de netten, en eentje tegen de paal: 6-0.
Een match voor het vertrouwen, want volgende zondag begint de competitie, waarin FCR bye is. Zondag 12 september wordt het dan ernst, en mogen de oranjehemden afzakken naar Koekelare, om er Bouwwerken Deprez te bekampen.

Supporters en spelers: afspraak om 8u15 aan de Lanterfanter.