Pagina's

dinsdag 10 augustus 2010

Opening Boeren en Koeien in de Verf

Zaterdagavond 7 augustus was er de opening van de tentoonstelling 'Boeren en Koeien in de Verf', waarop niet minder dan 100 uitgenodigden aanwezig waren: de kunstenaars, de geportretteerde landbouwers van ons dorp, en een delegatie van het Nieuwpoorts stadsbestuur en Ramskapellenaren.
Zelf hoorde ik daar niet bij, maar het was me een genoegen  dat Christiaan Asseloos me tekst, uitleg en fotomateriaal van het gebeuren bezorgde. Waarvoor dank, Christiaan !
Klik hier voor enkele beelden van de vernissage en de receptie.
Het idee om de "boerenkoppen" te vereeuwigen kwam van Dries Claeys, maar de vereeuwiging zelf gebeurde door dorpsgenoot en kunstenaar Jan Smekens. Een project dat hem - naar eigen zeggen - vele kopzorgen baarde, maar waarop hij bijzonder gelukkig terugkijkt.
Jan Smekens laat overigens in heel onze stad een spoor van creativiteit achter zich. Hij was ook de bedenker van de openluchttentoonstelling Gallerij E40 (zie aankondiging van deze tentoonstelling op de blog), en actieve deelnemer aan de tentoonstelling 'Water, Wind, Wandelen'.
Mens en dier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en ook in de tentoonstelling is dit zo. Zo hangen er ook werken van Thérèse Van Haecke, die als landbouwster jarenlang tussen en met de koeien leefde, en deze symbiose op een artistieke wijze weet te portretteren.
De tentoonstelling loopt nog tot dinsdag 24 augustus, en is elke namiddag gratis te bezichtigen. Doen !

1 opmerking:

marcel zei

zeer mooie tentoonstelling, ga hem zeker bezoeken

gr
Marcel
http://www.goedhuysverf.nl