Pagina's

zondag 19 september 2010

Verdict valt na twee minuten: FCR verliest met 1-0 !

Het seizoen in de eerste reeks van Perkez is voor FC Ramskapelle vorige week bijzonder hoopvol begonnen. Vandaag stond de tweede uitmatch op rij op het programma. De tegenstander heette Marcassou, en die gaf onze jongens vorig jaar een 7-1 pandoering.
Vandaag werd met het kleinste verschil, 1-0, verloren. Luc Mattelin stuurde het wedstrijdverslag door.
Lees verder hieronder ...

Al na twee minuten wedstrijd viel het verdict: een verre uittrap van de huisdoelman, botsende bal, goede controle, grondscherend schot, fraaie goal via rechterkant paal: 1-0.
De eerste tien minuten waren niet van de poes voor de voetballers van FC Ramskapelle, maar gaandeweg mengden ze zich meer en meer in de debatten, en mochten op het einde van de eerste helft zeker een gelijkspel claimen: een schot van Sam die door de doelman uit de hoek gehaald wordt, een kopbal van Dominique die net over gaat, Kim die net een voetje te kort komt, bal die van de lijn weggehaald wordt ... De spirit was er ... de pech ook ..
Toch kwam FCR voor de rust nog goed weg door een corner van de thuisploeg, die bijna rechtstreeks binnenging. Rust: 1-0

Pas in de tweede helft kon Marcassou de voorsprong echt rechtvaardigen. FC Ramskapelle verloor de greep op de match, en de spitsen waren nauwelijks nog te bereiken. Er dient gezegd dat onze jongens gehavend aan de wedstrijd begonnen: er was Leffingeleuren in de streek (Jan) en Pieterjan moest werken. Nico Boeckx kwam zo aan de aftrap, en kweet zich meer dan behoorlijk van zijn taak.
Eén keer kwam FC Ramskapelle nog dicht bij de gelijkmaker toen het een penaltyfout op Dominique zag. Maar scheidsrechter Degroote, die overigens een hele goeie match floot, zag dit niet, en zo bleef alles bij de uitslag die al na twee minuten een feit was.

Volgende week de eerste thuismatch van het seizoen, op het vertrouwde terrein in Nieuwpoort, tegen bekerhouder Stene. Aanvang 9.30u ! Dit laatste voor de supporters, want de spelers dienen - op straffe van één euro in de groepspot - een half uur op voorhand aanwezig te zijn. Deze groepspot bracht vandaag 2 euro op !
Stene speelde vandaag gelijk, maar telt na drie matchen een 7 op 9 ... 't zal kwestie zijn van goed wakker te zijn en te blijven ...