Pagina's

zondag 10 oktober 2010

FC Ramskapelle, de ploeg van 't dorp !

Dit zijn ze, de spelers, trainers en bestuur, die het mooie weer maken bij FC Ramskapelle. Vanmorgen verzamelden ze om 8.00u in clublokaal De Lanterfanter, om samen naar het terrein van VK Bekegem te trekken ... Maar het kan niet elke week feest zijn. Als er vandaag één reden tot tevredenheid was, is dat de stand niet verder uitgelopen is dan 2-0. Hieronder het wedstrijdverslag ...
FC Ramskapelle kon vandaag op geen enkel moment aanspraak maken op een gelijkspel of een zege. Was het een complete off-day ? Onderschatting van de tegenstander ? Slechte tactische keuzes ?
De match was na een kwartier al gespeeld. Op de dertiende minuut, maakte de spits van Bekegem een zeer mooie goal. Hij penetreerde vanop links het strafschopgebied binnen, en in een draaibeweging kon hij de bal binnenwerken. 1-0.
Nog geen twee minuten later mocht de Ramskapelse goalie opnieuw een bal uit zijn netten halen. 2-0, doelpunt na een dekkingsfout bij corner.
FC Ramskapelle kon in de eerste helft slechts één kans versieren: bij een mooie infiltratie kon Craeye koppen, maar de Bekegemse doelman deed waarvoor hij gekomen was: de bal redden.
In het begin van de tweede helft was er iets meer evenwicht tussen beide ploegen, tot VK Bekegem op de tiende minuut een kans over keilde. Het morste wel meer met kansen, want het blijft onbegrijpelijk hoe de eindstand in het laatste kwartier niet veranderde in 3-0, 4-0, 5-0 of 6-0. De score bleef echter 2-0, door onkans, door blunders en door puik werk van de Ramskapelse doelman.
Luc Mattelin, verslaggever van dienst, voorspelt Bekegem een mooie toekomst in deze competitie. Maar alle aandacht gaat nu naar volgende week voor de start van het drieluik Ettelgem. Volgende week naar VK Ettelgem 68, dat twee punten minder telt. Moet een haalbare kaart zijn. De week daarop thuismatch tegen het tweede gerangschikte VK Ettelgem 82. En twee weken later de bekermatch tegen VK Ettelgem 78.
Afspraak volgende zondag om 8.00u aan de Lanterfanter. Spelers en supporters, op post !