Pagina's

zondag 3 oktober 2010

FC Ramskapelle knoopt weer aan met zege

Twee matchen na elkaar moest FC Ramskapelle met het kleinste verschil de duimen leggen. Hierdoor behaalde het slechts een drie op negen, ondanks de hoopgevende overwinning in de eerste match.
Maar vandaag mocht het weer proeven van de zoete smaak van de overwinning, en opnieuw op verplaatsing. Slachtoffer van de dag was Zerkegem
Lees verder hieronder ...
Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor beide ploegen niet meer dan een studieronde. Tot een aanvaller van Zerkegem uitpakte met een kopbal, na een fraai getrapte vrijschop. De bal ging naast.
Geleidelijk aan begonnen ook de oranjehemden kansen te creëren. Zo mocht Bulcke zijn kans gaan, maar hij talmde te lang om te schieten. Frederique Vanbillemont, die hem was gevolgd, kon de bal opnieuw voortrekken naar Craeye, die nogmaals zijn killersinstinct etaleerde: 0-1 voor FC Ramskapelle.
Nog geen drie minuten later had Sam de 0-2 aan zijn voeten. Hij krulde de bal echter aan de verkeerde kant van de paal.
In de laatste minuten van de eerste helft werd het echter bijna 1-1. Omdat de buitenspelval van de Ramskapellenaren niet op tijd dichtklapte, mocht een Zerkegemse aanvaller alleen op het doel afgaan, maar de levensgrote kans belandde in het zijnet. Ruststand : 0-1 voor FCR.
De koffie had deugd gedaan, want de tweede helft was net begonnen, toen Craeye kon voortrekken, maar Sam kwam minder dan een half voetje tekort.
Zerkegem kwam meer en meer in de match, en FC Ramskapelle verloor de greep op het middenveld. Hierdoor kreeg de thuisploeg enkele fraaie kansen, maar kon die niet benutten. Voorlopig niet, want twaalf minuten voor affluiten werd een voorzet vanop de flank binnengekopt. 1-1 !
Match gespeeld ? Dat dacht u maar, want de mannen van FC Ramskapelle bewezen hoe weerbaar ze zijn. Nauwelijks enkele minuten later kwam de winning goal via een snoeihard schot dat overhoeks binnen ging. Maker van het doelpunt ? Opnieuw Craeye !
FC Ramskapelle kon standhouden, en haalde zijn tweede uitoverwinning van het seizoen.
Volgende week opnieuw een match op verplaatsing. Tegenstander is niemand minder dan Bekegem, dat er vandaag in slaagde om leider Ettelgem 82 op eigen terrein zijn eerste nederlaag toe te dienen. Met andere woorden: geen makkie !

Spelers en supporters, afspraak zondag om 8.00u aan de Lanterfanter !