Pagina's

zondag 24 oktober 2010

FC Ramskapelle maakt het kampioen Ettelgem 82 lastig

Het verschil tussen 1-0 winnen, en 0-1 verliezen, lijkt niet groot, maar het verschil tussen drie punten winnen en drie punten verliezen is dat dan weer wel. Voor FC Ramskapelle werd het het slechtste van de twee scenario's: een verlies met de kleinste cijfers tegen de machtige kampioen van vorig jaar, Ettelgem 82. En toch had de wedstrijd een heel ander verloop kunnen krijgen ...
Lees verder hieronder ...
Door omstandigheden konden niet minder dan vier basisspelers vandaag niet aantreden. En toch waren het de oranjehemden die een blitzstart namen. Na vijf minuten had de score al 2-0 kunnen zijn: Floris besloot een levensgrote kans op de keeper, en Bulcke mikte net naast.
Maar Ettelgem 82 voerde stilaan zelf de druk op, en begon meer en meer in de match te komen. De eerste helft werd afgefloten met een brilscore: 0-0
In de tweede helft moest FC Ramskapelle de rol lossen. Ettelgem 82 speelde een versnelling hoger, en voor de thuisploeg werd het moeilijker om zelf kansen te creëren.
Na nauwelijks zes minuten kwam de kampioen van vorige seizoen 0-1 voor, en een paar minuten nadien spatte de bijna zekere 0-2 tegen de onderkant van de lat.
Toch probeerde FC Ramskapelle terug te vechten, en tien minuten voor affluiten kreeg het de kans om de achterstand ongedaan te maken: de bezoekende doelman haalde de bal van Floris mooi uit de winkelhaak. Ook de bezoekers hadden honger naar méér, maar kregen geen enkele van de uitgespeelde kansen in doel.
Moraal van dit voetbalverhaal ? FC Ramskapelle speelde een verdienstelijke match, maar verloor tegen een sterkere tegenstander. Het kan zich terecht afvragen wat het zou geworden zijn met een volledige ploeg en met het goed afwerken van de twee kansen in het wedstrijdbegin.
Door de resultaten van de onmiddelijke tegenstanders in de klassering, behoudt FC Ramskapelle dezelfde plaats in de rangschikking.

Volgende week (31 oktober) wordt er gerust in de eerste reeks van de Perkezcompetitie. Ook de week erna, maar dan mogen de Ramskapelleboys wel aantreden in de bekercompetitie. Tegenstander ? Opnieuw een Ettelgem, maar eentje dat op een niveau lager speelt: Ettelgem 78. Winst is bijna een must.
Spelers en supporters, afspraak zondag om 8.00u aan de Lanterfanter !