Pagina's

zondag 17 oktober 2010

FC Ramskapelle voetbalt zich naar middenmoot

Vandaag startte FC Ramskapelle aan het drieluik Ettelgem. Ettelgem telt drie ploegen in de Perkezcompetities, en vandaag moesten de oranjehemden uit naar Ettelgem 68. Deze ploeg stond tot vandaag op drie punten van FC Ramskapelle, en bij winst kon het zich op gelijke hoogte hijsen. Maar de 'Ploeg van het dorp' liet dit niet gebeuren, en zorgde met een 1-3 overwinning voor de aansluiting met de middenmoot. Lees verder ...
De match was nog geen kwartier ver toen Sam al twee keer voor gevaar gezorgd had. Eerst was er de doelman van de thuisploeg die hem het scoren verhinderde; de tweede keer was het het doelhout ...
Ettelgem 68 moest even bekomen, maar kwam geleidelijk toch in de wedstrijd. Bij een drietal stilstaande fases - vrijschoppen en hoekschop - maakten ze duidelijk dat ook zij voor de drie punten voetbalden.
Toch waren het de oranjehemden van FC Ramskapelle die na 25 minuten op voorsprong kwamen. Al dient gezegd dat het doelpunt er eentje in geschenkverpakking was. Bij een terugspeelbal had de doelman van Ettelgem 68 moeite met het controleren van de bal. Glenn zat er goed tussen en zorgde voor de 0-1.
Nog geen minuut later kon Dominique de score zowaar verdubbelen. Nico Boeckx weet als geen ander hoe een hoekschop moet getrapt worden, en het was Dominique die perfect kon inlopen: 0-2.
Voor de rust miste Ettelgem dé kans om de aansluitingstreffer te scoren. Een gevaarlijk schot werd door Timo, de Ramskapelledoelman, klemvast gepakt.
De thuisploeg moest na de rust wel 'uit zijn kot komen'. En dat deed het ook. Waardoor FC Ramskapelle de kans kreeg om tegen te prikken. En dat deed de ploeg zeer efficiënt: in een mooie combinatie die begon bij een voorzet van Glenn, kreeg Sam de bal, en die zorgde ervoor dat Bulcke de 0-3 tegen de netten kon schieten.
Ettelgem 68 zette alles op alles om deze situatie ongedaan te maken, en zes minuten voor het eindsignaal konden ze milderen met een mooie schuiver: 1-3. Het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op, waardoor FC Ramskapelle weer kon aanknopen met een overwinning.
Hierdoor komt de ploeg van het dorp in het klassement op negen punten (9/18), en kent het - in tegenstelling met vorig jaar - een goeie start. De tegenstander van volgende week heet ook Ettelgem, maar is Ettelgem 82, de sterkste Ettelgemse ploeg. Spelers en supporters, allen op post voor deze moeilijke thuiswedstrijd

Meer info over FC Ramskapelle ? Bezoek de webpagina !