Pagina's

zondag 21 november 2010

Puntenloze zondag

Van 24 oktober was het geleden dat FC Ramskapelle op het veld mocht voor een competitiematch. Het slechte weer, waardoor de wedstrijd tegen Westkerke uitgegesteld werd, de bekercompetitie - waarin verloren werd tegen Ettelgem 78 -, en een rustdag waren hiervan de oorzaak.
Vandaag was er de thuismatch tegen KV Beerst, dat bij aanvang vijf punten minder telde in de klassering, en dat - net zoals de oranjehemden - niet gemakkelijk de weg naar het doel weet te vinden. Toch verloor de ploeg van het dorp met 1-2 cijfers, terwijl een puntendeling vandaag wel het juiste resultaat zou geweest zijn ...
De match tegen KV Beerst was voor de toeschouwers een aangenaam kijkstuk. Al was de thuisploeg in de eerste vijf minuten niet klaar wakker. Gelukkig waren de bezoekers dat ook niet, want ze maakten geen gebruik van de weggegeven kansen.
FC Ramskapelle kwam geleidelijk aan in de match, en na een kwartier kon het de score openen: 1-0, na een persoonlijk actie van Jerre. De ploeg van het dorp toonde zich ook beter in de eerste helft, en kon af en toe uitbreken op counter, na balverlies van de tegenstander. Ook Sam had de 2-0 aan de voeten, maar zijn poging landde in het zijnet.
De 1-0 aan de rust was dan ook billijk te noemen.

De spelers waren net opnieuw op het veld, toen FC Ramskapelle koud gepakt werd op hoekschop: 1-1. Het begin van een moeilijke tweede helft voor de thuisploeg. KV Beerst kreeg veldoverwicht, maar wist niet te besluiten, waardoor de match spannend bleef.
Twaalf minuten voor het eindsignaal kreeg FC Ramskapelle in enkele seconden drie kansen om toch op voorsprong te komen. Driemaal is scheepsrecht ? Niet voor de oranjehemden. Bjorn zette voor, maar de bezoekende doelman kon de doelrijpe kans ongedaan maken. Bij de hieropvolgende hoekschop belandde de bal op de paal. In de herneming kwam er opnieuw een voorzet van de aanvallende thuisploeg, maar nu werd de bal van de lijn gedevieerd.
In plaats van een 2-1 stand, kreeg FC Ramskapelle een 1-2 stand aangesmeerd: bij een ongelukkige terugspeelbal van Sam, kon een KV Beerstaanvaller de bal onderscheppen en tegenprikken.
FC Ramskapelle toonde karakter en de wil op toch een punt in de wacht te slepen. Hierbij nam het risico's door man tegen man te spelen. Op counter kon KV Beerst toch een strafschop afdwingen, maar kon die niet benutten.
Ook FC Ramskapelle kon nog twee maal uitbreken, en alleen op de keeper afgaan, maar de stand wijzigde niet meer.

Ondanks het verlies, was een gelijkspel de juiste uitslag van de wedstrijd. Maar hiermee koopt men geen punten. Volgende week dan maar ? Dan komen de Rozenveldvrienden - een rechtstreekse tegenstander - op bezoek. Een oproep aan de spelers om met zo veel mogelijk op post te zijn.
Dit geldt ook voor de supporters: allemaal welkom om 9u30 op het sportterrein in Nieuwpoort !

Meer info over FC Ramskapelle ? Bezoek de webpagina !