Pagina's

zondag 7 november 2010

Ramskapels bekerliedje uitgezongen ...

Spelen tegen een tegenstander uit een lagere reeks is niet altijd een geschenk. Wedstrijden tegen een mindere tegenstander worden niet altijd gewonnen. Zie maar het thuisverlies van Standard tegen rode lantaarn Eupen.
FC Ramskapelle moest vandaag naar Ettelgem 78, dat een reeks lager speelt. Makkelijke overwinning, denk je dan, maar Luc Mattelin kwam met een totaal ander wedstrijdverslag op de proppen.
Lees verder hieronder ...
Niet minder dan 18 penalties moesten er getrapt worden, om na een doelloos gelijkspel, de winnaar van de bekerwedstrijd te kennen. Strafschoppen trappen blijft een loterij, en hierin was Ettelgem 78 (8/7) de gelukkigste.
Nochtans begon FC Ramskapelle niet onaardig. De wedstrijd was amper vier minuten oud toen Frederique Vanbillemont de kruising trof. De tegenstander antwoordde in de zevende minuut met een schot tegen de paal.
Even later mocht Christophe, na een voorzet van Glenn, aanleggen, maar hij besloot op de keeper. En zo kabbelde de wedstrijd in de eerste helft op en neer.
Zo mocht een aanvaller van de thuisploeg, na een duidelijke buitenspelfase, op doel afgaan, maar gelukkig was Peter er, die op de lijn kon ontzetten. Even voor de rust was het dan opnieuw FC Ramskapelle dat kon dreigen. Frederique kon alleen op de thuisdoelman afgaan, maar struikelde ... Weg kans !
Beide ploegen kwamen inspiratieloos uit de kleedkamer bij de start van de tweede helft. Het spelbeeld ging wel over en weer, maar echte uitgespeelde kansen waren op minder dan één hand te tellen. De ploeg van het dorp kwam er nog dichtst bij, toen Bulcke zijn schot - op drie minuten van het eindsignaal - van de lijn zag weggehaald worden.
Strafschoppen dan maar, waarin Ettelgem 78 zich net iets koelbloediger toonde dan de oranjehemden. Einde van het bekerliedje voor FC Ramskapelle, dat zich nu ten volle kan concentreren op de competitie. De volgende drie matchen worden thuisgespeeld, en dit opent toch wel perspectieven. Te beginnen volgende week tegen Westkerke. Spelers en supporters, op post !

FC Ramskapelle heeft een eigen website met nog méér info:
www.fcramskapelle.be

Geen opmerkingen: