Eervol ten onder tegen FC Zerkegem

Vandaag speelden twee ploegen tegen elkaar die vorige week een pak voor hun broek kregen.
Operatie eerherstel, waarbij FC Zerkegem aan het langste eind trok. Toch speelde 'De Ploeg van het Dorp' geen onverdienstelijke partij, en werd het zeker niet geholpen door de meer dan erbarmelijke toestand van de grasmat in Nieuwpoort, waar zij dient op te spelen. Vroeger ooit één van de mooiste velden uit de Perkezcompetitie, is stilaan een een veredeld aardappelveld geworden.
Hoe de 0-4 eindstand een feit werd, leest u hieronder ...
De scheidsrechter had de match net op gang gefloten, toen het ei zo na 0-1 stond. Het vonnis was uitstel van executie, want op het kwartier was het dan toch zo ver. Een schot in de korte hoek belandde via de binnenkant van de paal en de rug van doelman Kirsten in het doel.
Drie minuten later konden de bordjes in evenwicht gestaan hebben. Na een mooie combinatie stuitte een bal van Bulcke tegen het doelhout, en terug het veld in.
Voor de rest kenmerkte de eerste helft zich met veel middenveldspel, zonder uitgesproken kansen, tot de bezoekers op tien minuten voor het eindsignaal een mooie kans kregen, die door doelman Kirsten bijzonder knap gered werd.
Opnieuw uitstel van executie, want in de laatste minuut van de eerste helft, werden de oranjehemden met een mooie combinatie weggetikt, en mocht Zerkegem met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamers.
Met de lichte dooi werd het speelveld in de tweede helft steeds minder bespeelbaar. Die tweede speelhelft was in evenwicht, tot een aangeschoten bal tegen de hand van een Ramskapelse verdediger tot een strafschop voor de bezoekers leidde: 0-3.
Tien minuten voor rust viel dan het eindverdict. Kirsten redde een doeltrap, maar via carambole belandde de bal toch in het doel: 0-4.
Deze eindscore is hoe dan ook overdreven. Maar met deze conclusie kunnen geen punten verdiend worden! Volgende week dan ? Opnieuw een moeilijke match, tegen het vierde geklasseerde Bekegem.
Hopelijk ligt de mat er dan niet zo bevroren bij ! Supporters en spelers: op post !