Pagina's

zondag 9 januari 2011

FCR-Bouwwerken Deprez: zeven doelpunten

FC Ramskapelle had - na enkele mindere resultaten - nood aan een stevige overwinning. Vandaag moest dat dan gebeuren tegen de allerlaatste in de klassering.
Aan de rust leek het dat onze Ploeg van het Dorp een megascore zou laten optekenen, maar toen stokte het plotseling. Bouwwerken Deprez kwam met tien man onverwacht nog op gelijke hoogte, en kwam zelfs heel dicht bij de winning-goal. Gelukkig konden de oranjehemden in de laatste twee minuten zelf het verschil maken.
Dolle vreugde, na een match die zeker niet voor hartlijders bedoeld was. Lees verder ...

De eerste kans van de match was voor de bezoekers, maar voor de rest van de eerste helft was het al FC Ramskapelle dat de klok sloeg. Na tien minuten stond het 1-0, toen Bulcke een bal in de verdediging ontfutselde, en Frederique Vanbillemont liet scoren.
De bezoekers zagen hun doelman na 20 minuten uitvallen, zodat ze nog het grootste deel van de wedstrijd met tien man verder moesten. FC Ramskapelle morste met de kansen, maar op de 20ste minuut maakte Bulcke er dan verdiend 2-0 van.
Op slag van rust werd het zelfs 3-0, na een mooie combinatie. Glenn lag aan de basis, gaf de bal aan Bulcke en Kristof werkte beheerst af.
De enige vraag die de toeschouwers zich tijdens de rust stelden, was hoe groot de score nog zou oplopen op het einde van de wedstrijd.
Maar ... dat was buiten de staartloper gerekend. Bouwwerken Deprez slaagde erin om op de 45ste minuut te scoren na een licht toegekende strafschop. Geen man overboord, want de voorsprong bleef geruststellend en de spelers van FC Ramskapelle bleven de kansen aaneenrijgen.
Een sterk offensief van de bezoekers en foutenlast in de anders zo secure verdediging zorgden ervoor dat Bouwwerken Deprez in een dolle vijf minuten toch gelijk kwamen: van 3-1 naar 3-3. Bijna kwamen ze zelfs nog op voorsprong, maar respectievelijk de paal en Timo zorgden voor de redding.
In de laatste vijf minuten van de wedstrijd zette FC Ramskapelle alles op alles. Eén punt tegen de laatstgeklasseerde zou een blamage betekenen. De spelers van Bouwwerken Deprez werden tegen hun eigen doel gedrukt, en wat er aan zat te komen, lukte ook op 2 minuten voor het eindsignaal: een strak schot van Frederique Vanbillemont verdween tussen vele benen in het doel. 4-3 !
Missie geslaagd, na een tweede helft die vol verrassingen zat. Deze overwinning was broodnodig, niet alleen voor het vertrouwen, maar zeker ook voor het klassement. FC Ramskapelle blijft met de 12 punten uit de buurt van de degratiekandidaten.
Volgende week opnieuw een thuismatch. Tegenstander heet Marcassou, en staat op een vijfde plaats in de rangschikking. Spelers en supporters: op post !
Met dank aan Luc Mattelin voor het vliegensvlug doorgeven van het wedstrijdverslag.