Pagina's

zondag 23 januari 2011

Opendeurdag bij FC Ramskapelle

Vandaag hield FC Ramskapelle opendeurdag. Niet voor de supporters; wel voor de tegenstander. Want Eendracht Stene maakte brandhout van de ploeg van het dorp. Liefst elf ballen moest gelegenheidsdoelman Kirsten uit zijn netten halen. Een kurkdroge 11-0 nederlaag, en Luc Mattelin gewaagde van de zwaarste nederlaag die zijn ploeg ooit in competitie heeft meegemaakt. Desondanks vond hij toch nog de moed om het wedstrijdverslag door te geven. Lees verder ...
De waarheid heeft zijn rechten, en er dient gezegd te worden dat FC Ramskapelle met een onuitgegeven elftal diende te strijden. Liefst zeven spelers konden om diverse redenen niet aantreden, van wie er normaliter zes in de basisploeg zitten. Dat winnen een haast onmogelijke zaak zou worden, was al zeker, nog voor de scheidsrechter de match op gang gefloten had.
Niettemin konden de oranjehemden in de eerste helft de schade beperken. Méér zelfs: in de eerste tien minuten hielden Kirsten en het doelhout Eendracht Stene van een vroeg doelpunt. Maar na twaalf minuten stonden de bordjes al 2-0.
En net voor het ingaan van de rust dikte de thuisploeg de voorsprong nog aan: 3-0.
Wat eraan zat te komen, werd in de tweede helft bewaarheid: een monsterscore. Een nederlaag met dubbele cijfers, die nog groter kon geweest zijn, indien Eendracht Stene alle kansen had weten te benutten. Een tweede helft waar de moed letterlijk in de schoenen zakte ...
11-0 is het eindverdict, maar het voetballeven gaat verder ... De volgende drie matchen worden op eigen veld gespeeld. Te beginnen volgende week zondag tegen Zerkegem, dat vandaag ook met 0-7 cijfers de boot inging tegen Bekegem. Het wordt een match tussen twee ploegen die op zoek zijn naar eerherstel.
Spelers en supporters: op post !
De bezorgdheid van de ploeg ging vandaag naar supporter Gentil die tijdens de match onwel werd. Na koelbloedige interventie van één van de aanwezigen, werd Gentil ter observatie naar de kliniek overgebracht, en kan hij - naar alle waarschijnlijkheid - vanavond terug naar huis.