Pagina's

zondag 20 februari 2011

FC Ramskapelle kopje onder bij Ettelgem 82

Dat er vandaag niet veel punten zouden te rapen zijn bij het tweede geklasseerde Ettelgem 82, wist zowat elke speler en supporter. Maar een match dient nog altijd gespeeld te worden ...
Veel tijd om te hopen liet Ettelgem niet toe ... Bij het eindsignaal stonden de bordjes 4-0. Verdiende winst voor de thuisploeg, al dient gezegd dat de cijfers overdreven zijn.
Door het puntengewin van de ploegen die achter FCR geklasseerd zijn, begint het toch een beetje te nijpen voor de ploeg van ons dorp. Lees hieronder het wedstrijdverslag ...
Op een bijzonder mooi bespeelbaar veld maakten beide ploegen er in het eerste wedstrijdkwartier een studieronde van.
Pas op de 20ste minuut moest FC Ramskapelle doelman Timo een echte redding uit zijn mouwen schudden. Bij de tegenaanval van FC Ramskapelle, kwam de bal opnieuw via via in bezit de thuisploeg, en met een strak schot in de rechterbovenhoek maakte de Ettelgemaanvaller er 1-0.
Nog geen volle minuut later was het verdict helemaal bezegeld: Eric verloor de bal, na een slechte controle, en de aanvaller van de thuisploeg had maar voor rechts of links te kiezen om Timo te verschalken. Hij deed het rechts ... 2-0
De eerste honger van Ettelgem 82 was hiermee gestild, en onze oranjehemden kwamen zowaar meer en meer in de match. Méér zelfs: tot tweemaal toe misten ze de aansluitingstreffer. Eerst besloot Dominiek pal op de keeper, toen hij alleen op doel afging. En net voor de rust werd, na hoekschop, de bal van de lijn gered.
Ook in de tweede helft bleef FC Ramskapelle zoeken naar de aansluitingstreffer die er niet kwam. Zo werd een mooie aanval afgevlagd wegens buitenspel, die er absoluut geen was. Buitenspel was het wel toen de thuisploeg even later de 3-0 scoorde. Of hoe winnen of verliezen van dergelijke beslissingen kunnen afhangen.
Ook de kelk van de 4-0 moesten de oranjehemden nog tot de bodem ledigen, na een betwiste of lichte strafschopfout.
Niet alleen het verlies kwam vandaag hard aan. Meer nog het puntengewin van de ploegen die achter FC Ramskapelle gerangschikt stonden. De ploeg van het dorp zakt een plaatsje, van de zevende naar de achtste plaats, en met nog een match meer te spelen maken de achtervolgers zich sterk dat ze de achterstand op FC Ramskapelle nog kunnen verminderen.
Eén ding is zeker: 't Zal nog spannen in de Eerste Perkezreeks, niet zozeer voor de titel, maar vooral voor de beslissing over al of niet degradatie.
Luc Mattelin doet een warme oproep naar de supporters om - wie weet - volgende week één of meer puntjes te rapen bij het derde geklasseerde Westkerke. Afspraak om 8.00u in de Lanterfanter ...
Voor wie rechtstreeks naar de match zou rijden: de match wordt gespeeld op de terreinen van Oudenburg.

Spelers en supporters: allemaal op post. Afspraak om 8.00u aan de Lanterfanter.

Geen opmerkingen: