Pagina's

zondag 13 februari 2011

Doelpuntenloos gelijkspel voor FC Ramskapelle

Ettelgem 68 mocht vandaag naar Nieuwpoort afreizen, om er onze Ramskapelse oranjehemden te bekampen. Opnieuw een haalbare kaart voor FC Ramskapelle, want de bezoekers bekleden de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats in de klassering.
Toch was Luc Mattelin er niet gerust in. Het voetbalveld laat nog altijd geen echt mooi voetbal toe, en bovendien kon Luc maar elf van zijn manschappen bereid vinden om vandaag te spelen ...
Lees hieronder het verdere wedstrijdverslag ...
Het waren de doelmannen van beide clubs die bepalend waren voor de eindscore. De wil was er bij beide ploegen, maar het was de zenuwachtigheid die het haalde van de voetbaltechniek in deze degradatiematch. Het gevolg hiervan waren tal van slechte passes, gemiste kansen, veel middenveldspel, maar ook veel spanning.
Timo moest na twee minuten al goed plat gaan, om de 0-1 te verhinderen. Maar dat was dat ook één van de weinige prangende momenten in de eerste helft.
In de tweede helft moest FC Ramskapelle de broers Vanbillemont missen, maar kon gelukkig in extremis beroep doen op Kirsten en Andy, die als de bliksem hun voetbalplunje konden aantrekken. In het eerste kwartier van deze speelhelft was FC Ramskapelle volledig het noorden kwijt, en mocht het twee keer doelman Timo danken dat de score onveranderd bleef. Een eerste keer na een knappe redding, en een tweede keer toen Timo via zijn voet de pal tegen de binnenkant van de paal deed deviëren. Door het oog van de naald ...
Hierdoor begon FC Ramskapelle toch moed te putten, en herstelde het volledig het evenwicht. Zowel Kirsten als Andy hadden een mooie kans om te scoren, maar de bezoekende doelman bewees dat hij er niet voor Jan Klaas bijstond.
De spanning steeg. Academisch voetbal bleef uit, en uiteindelijk kon FC Ramskapelle zich verzoenen met het billijke gelijkspel. De tegenstander komt geen punt dichterbij in de rangschikking, en ook dit is een halve overwinning. FCR loopt zelfs een punt uit op rechtstreekse tegenstander Rozenveldvrienden.
Volgende week opnieuw tegen Ettelgem, maar dan wel naar het tweede geklasseerde Ettelgem 82. Deze laatste kreeg vandaag een stevige pandoering van leider Stene. Eindelijk nog eens voetballen op een goed bespeelbaar veld ... Het is enige tijd geleden...
Spelers en supporters: allemaal op post. Afspraak om 8.00u aan de Lanterfanter.

Geen opmerkingen: