Pagina's

dinsdag 1 maart 2011

Geen loon naar werk voor FC Ramskapelle

Niemand had na een handvol matchen verwacht dat de Ploeg van het Dorp het nog knap lastig zou krijgen tegen het einde van de competitie. En als het begint te nijpen, moet er gewonnen worden. Vandaag moest FCR op verplaatsing tegen VK Westkerke, dat zich nu al bijna kan verzekeren van een derde plaats.
Van enig niveauverschil was er tijdens de match nauwelijks sprake. FC Ramskapelle speelde een goeie match, maar de haver ging naar het andere paard. 2-0 werd de einduitslag, maar vriend en tegenstander waren het erover eens dat een gelijkspel een billijker uitslag zou geweest zijn.
Lees hieronder het wedstrijdverslag ...
In de eerste helft werd er in het eerste kwartier goed over een weer gevoetbald. Toen FC Ramskapelleverdediger Pieter een aangeschoten bal tegen zijn arm kreeg, riepen de thuisspelers om strafschop. En de scheidsrechter ? Had niets gezien, maar luisterde goed: strafschop. In dank aangenomen door de thuisploeg: 1-0
FC Ramskapelle was nauwelijks aangeslagen. En net voor rust was er nog een kopbalkans voor Kristof, die naast ging.
Na de rust, trok VK Westkerke in de eerste minuten de lakens naar zich toe. Timo moest een paar keer goed plat gaan, maar hield zijn netten schoon. En dan was het opnieuw FC Ramskapelle dat de kansen bijeen voetbalde. Pieter zag zijn bal tegen de paal belanden. En de thuisgoalie had een uiterst moeizame redding in huis op het schot van Dominique.

FC Ramskapelle zette alles op alles, maar zette hierbij de deur wijd open voor de tegenaanval van de thuisploeg. Die lieten zich niet pramen, en na een schot tegen de paal, maakten ze er in de laatste tien minuten nog 2-0 van.

FC Ramskapelle verdiende meer. En toen de uitslagen van de concurrenten binnensijpelden, werd snel duidelijk dat onze oranjehemden het nog bijzonder lastig zullen krijgen. Het belooft een uiterst spannende strijd om de degradatieplaatsen te worden. In het groepje van vijf dat het klassement afsluit, zijn dit de cijfergegevens:

Rozeveldvrienden     14 punten
FC Ramskapelle      13 punten
KV Beerst - VK68E - Bouw Deprez / Kant.Volcke       10 punten

Volgende week zijn de oranjehemden bye, en valt er te vrezen dat deze onmiddellijke tegenstanders wel eens punten zouden kunnen sprokkelen.

Het is nog drie weken wachten op de volgende competitiematch. Eentje dat er, volgens Luc Mattelin, op leven en dood zal zijn. Want tegenstander op 20 maart is onmiddellijke achtervolger KV Beerst.
Supporters en spelers: op post !

Deze spelers zoeken het goede wedstrijdritme op door op zondag 13 maart een vriendschappelijke match te spelen tegen Tegelhuis Jonckheere, ploeg uit de tweede reeks. Deze match wordt voorafgegaan door een gezamenlijk ontbijt.