Pagina's

maandag 21 maart 2011

't Begint te spannen voor de mannen ...


Geen haar op Luc Mattelin's hoofd had er enkele maanden geleden aan kunnen denken dat zijn ploeg nog in de problemen zou geraken op het einde van het seizoen.
Maar na het 2-1 verlies tegen rechtstreekse concurrent VK Beerst, staat de ploeg uit ons dorp alleen op de derde laatste plaats.
Met nog drie matchen te gaan, blijft het ongemeend spannend onderaan in de eerste Perkezreeks.
Klap op de vuurpijl: in de volgende twee matchen moeten - mede door eerdere aflasting - de vierde laatste tegen de derde laatste, en de voorlaatste tegen de laatste, tweemaal na elkaar tegen elkaar in de clinch. Er kan dus nog heel wat gewonnen of verloren worden.
Volgende week op bezoek bij de Rozeveldvrienden !
De klassering:
Hieronder leest u het wedstrijdverslag dat Luc Mattelin doorstuurde:
Met de kleinste cijfers het onderspit moeten delven, is nooit leuk. Nog minder leuk is het als de nederlaag onverdiend mag genoemd worden. FC Ramskapelle speelde op het zware veld van KV Beerst een degelijke match, maar zag een billijk gelijkspel ontstolen worden door de scheidsrechter die de thuisploeg op het einde van de tweede helft een strafschop in geschenkverpakking gaf...
Het was de Ploeg van het Dorp die het vuur aan het lot stak. De match was nog geen volle minuut oud, toen de bal tegen de buitenkant van de paal afketste. Bijna 0-1, maar ...
enkele minuten later werd het wel 1-0 voor de thuisploeg. Een prachtgoal van de spits die via de flank naar het midden infiltreerde, en subliem binnenschoot.
KV Beerst putte moed uit de voorsprong, en was op dat moment de betere ploeg. Zo moest Timo op de 20ste minuut de 2-0 beletten.
Nadien begonnen de mannen van FC Ramskapelle opnieuw beter in de match te komen, en ze werden hiervoor beloond. Op de 25ste minuut kopte Frederik een bal voor het goal door naar Dominiek, en die maakte er netjes 1-1 van. Een stand die meteen ook de terechte ruststand was ...
In de tweede helft leek alles erop dat de match op het een billijk gelijkspel zou eindigen. Maar dat was buiten de arbiter gerekend. Tien minuten voor het eindsignaal liet de Beerstspits zich zeer gewillig vallen. Vele spitsen hebben hiervoor al geel gekregen, maar bij deze werd hij beloond met een strafschop: 2-1
FC Ramskapelle zette alles op alles, en moest hierbij het risico nemen dat er grote gaten vielen. Toch kwam er geen verandering meer in de eindstand.
Volgende week om 9.30u dan maar in Torhout om het tegen de Rozenveldvrienden op te nemen. Kwestie van goed wakker te zijn, want met het zomeruur krijgen we een uurtje minder slaap. Afspraak om 8.00u aan de Lanterfanter. Spelers en supporters: op post !

Geen opmerkingen: