Pagina's

zondag 3 april 2011

Donkere wolken boven (FC) Ramskapelle

Nog geen week geleden schreven we hier dat de redding voor FC Ramskapelle nabij was. Maar de ploeg van het dorp weet vandaag als geen ander dat er geen mosselen mogen geroepen worden voor ze aan wal zijn.
Tegen dezelfde tegenstander als vorige week, mochten de oranjehemden - in eigen huis - hopen op de definitieve redding. Maar na 80 minuten voetbal zijn de kansen nog maar eens gekeerd, en moet er - volgens Luc Mattelin - een half mirakel gebeuren om de degradatie af te wenden. Luc voegt er in zijn wedstrijdverslag fijntjes aan toe dat voetballen in de tweede reeks voor zijn ploeg misschien een betere zaak voor het spelplezier zou zijn ...
Lees hieronder het wedstrijdverslag ...
Het wedstrijdverslag is meteen al bijna helemaal geschreven met de mededeling dat de doelman van de Rozenveldvrienden niet één noemenswaardige redding heeft moeten doen. De spitsen van FC Ramskapelle waren bijna onzichtbaar, en hadden - net als hun andere ploeggenoten - last van flanellen benen.
De bezoekers hadden dit vlug in de mot, en staken na vijf minuten hun neus aan het venster. Er was een goede Timo nodig om het schot tegen de lat te tikken.
Diezelfde Tim stond vijf minuten later totaal machteloos op een forse streep die vanuit het middenveld richting doel gelanceerd werd, na een slecht weggewerkte bal van de oranjehemden. 0-1 !
De voorsprong van de bezoekers kon aan de rust dan zeker niet onverdiend genoemd worden.
De tweede helft was iets beter voor de thuisploeg, maar een echte vuist maken kon ze niet. In de laatste tien minuten was er wel een steriele druk, maar indien de tegenstander iets meer kwaliteit in huis had gehad, zouden ze met enkele tegenstoten de score hoger hebben kunnen laten oplopen. Dat deden ze niet, waardoor het toch nog tot het eindsignaal een beetje spannend bleef.
Wie nog gelooft in mirakels, aldus Luc, zal volgende week meerdere kaarsjes mogen laten branden. FC Ramskapelle staat na de match van vandaag op een troosteloze voorlaatste plaats, en de concurrenten Ettelgem 68 en Rozeveldvrienden A zullen er alles aan doen om onze ploeg van het dorp voor te blijven.
Spelers en supporters: volgende week zondag nog eens met zijn allen de batterijen opladen (want dromen en mirakels zijn bedrog ...), en nog eens ten volle uitgaan van de eigen sterkte uitgaan tegen Marcassou, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft.