Pagina's

zondag 10 april 2011

Spanning tot laatste minuut maar ... FCR zakt !

De match van het jaar ... Zo kon de match van deze morgen tegen Marcassou genoemd worden. Want tot de laatste minuut was een gelijkspel voldoende om zich te redden in de eerste reeks van de Perkezcompetitie.
Op dat moment stond de ploeg van het dorp met 1-2 achter, maar mocht het een strafschop nemen. Scoren zou de absolute vreugde betekenen, missen zou de degradatie naar de twee reeks betekenen. Of hoe vreugde en verdriet soms heel dicht bij elkaar liggen ...
Bulcke was de man die de verantwoordelijkheid op zich nam, de bal mooi in de rechterhoek plaatste, maar de bezoekende doelman redde ...
De scheidsrechter kon meteen affluiten, en de degradatie voor de mannen van FC Ramskapelle was meteen een feit. Het einde van een zenuwslopende competitie, waarin een goeie start genomen werd, maar waarin de voorsprong op de concurrenten met de match begon te slinken.
Lees verder ...

Marcassou had zich, met een ploeg jonge spelers en oudgedienden, met niet meer dan tien spelers aangediend. In het begin van de wedstrijd werd door beide ploegen aftastend gespeeld, en kwam FC Ramskapelle af en toe onder druk te staan. Maar niettemin kon Sam zich op de 30ste minuut knap vrij kappen en scoren. Hij maakte er 1-0 van, en de enthousiaste ploeg begon zowaar in haar kansen en in de redding te geloven.
In dit geloof kwam in het begin van de tweede helft vlug een deuk, toen Timo zich op de 5de minuut liet verrassen door een grondscherend schot: 1-1. Geen potten gebroken, want bij het horen van de tussenstanden van de tegenstanders, kon FC Ramskapelle zich met deze score toch nog in de eerste reeks handhaven.
De ploeg bleef vooruit voetballen, en ging voluit voor de 2-1. Maar de bezoekende doelman, die ooit zijn strepen verdiende bij de reserven van Cercle Brugge, hield een gemaakt doelpunt van Pieter uit zijn netten.
In plaats van 2-1 werd het 1-2, toen de bezoekende spits kon inlopen op een vrijschop, en met zijn hoofd scoorde.
De boeken toe, denk je dan, maar in de allerlaatste minuut lonkte de redding opnieuw in deze thriller. Het resultaat ervan lees je in het begin van dit verslag.
FC Ramskapelle speelt volgend jaar een trapje lager, en misschien valt hierdoor voor spelers en supporters wat meer plezier te rapen. Want ondanks het driejarig verblijf in de hoogste reeks, was het de voorbije twee jaar knokken tegen de degradatie. Ook het eerste jaar begon allesbehalve gestroomlijnd, maar eindigde nog met een puike 6de plaats.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het was niet altijd vechten tegen de degradatie. seizoen 2008-2009 haalde FCR toch een mooie zesde plaats.