Pagina's

zondag 18 maart 2012

Redding ondanks nederlaag
FC Ramskapelle - De Engel:2-3

Luc Mattelin wist zich zaterdag zeker van veertien spelers, maar twee onder hen haakten vanmorgen af om de heel belangrijke wedstrijd tegen De Engel te betwisten. FC Ramskapelle wist zich nog altijd niet verzekerd van het behoud in de tweede reeks, en één of drie punten rapen, was vandaag de opdracht.
De ploeg speelde een niet onverdienstelijke wedstrijd tegen De Engel, maar winnen kon het niet. Daarvoor was de tegenstander net iets beter. Toch blijdschap na de match, want de onmiddellijk concurrent vertikte het om hiervan gebruik te maken, en dichter te komen in de klassering. FC Ramskapelle dus gered, en het was een opgeluchte Luc die deze middag aan de telefoon verslag deed. U kunt het hieronder lezen ...

FC Ramskapelle - De Engel: 2 - 3

FC Ramskapelle speelde een slappe eerste helft, en keek na een kwartier al op naar een 0-1 achterstand, na een heel mooi doelpunt van De Engel, dat al eerder een kans gekregen had om te score te openen. Op vrijschop knikte de voorstopper van de bezoekende ploeg de bal overhoeks in het doel.
Tien minuten later werd het zelfs 0-2, toen de bezoekende spits op links slecht gevolgd werd door de Ramskapelledefensie. Hij trapte de pal tegen de binnenkant van de paal, en binnen.
Nochtans kreeg FC Ramskapelle in die eerste helft nog twee kansen om de aansluitingstreffer te maken. Eerst belandde een vrijschop van Razvan tegen de onderkant van de paal, en dan buiten. Even later had Kristof Roossens een mooie kopbal in huis, na vrijschop van Kim.
Met een 0-2 achterstand ging FC Ramskapelle de rust in ...
De tweede helft was een kwartier aan de gang, toen de bezoekers er zelfs 0-3 van maakten.
De boeken toe, denkt men dan. Maar de ploeg van het dorp wilde absoluut bewijzen dat ze wou terugvechten. En dat lukte ei zo na ...
Bij een verre uittrap van Timo mocht Razvan alleen naar het bezoekende doel, en hij maakte er beheerst 1-3 van.
Amper een paar minuten later ontfutselde Kirsten de bal van een bezoekende verdediger, legde die mooi af op Sylvain, die er 2-3 van maakte.
Bij de bezoekers sloop er wat paniek in de rangen, maar FC Ramskapelle kon dit niet meer in zijn voordeel ombuigen.
Gelukkig was VK Paars-Wit ook niet aan het feest vandaag, en zo blijft de kloof met deze concurrent negen punten. Een kloof die niet meer overbrugbaar is, en hierdoor weet FC Ramskapelle zich definitief gered.
Het kan zich ontspannen voorbereiden voor de volgende thuismatch tegen FC Sportiva, de laatst geklasseerde. Misschien het moment om eindelijk nog eens met een zege uit te pakken.