Pagina's

maandag 2 april 2012

Competitie eindigt met overwinning
Ettelgem 78 - FC Ramskapelle:1-2

De competitie zit er op ! De twintig matchen zijn gespeeld ... En de allerlaatste in de reeks was op verplaatsing bij VK Ettelgem 78, dat bij de aanvang van de match maar twee punten achter stond, en met een overwinning FC Ramskapelle nog kon bijbenen. Maar de oranjehemden lieten dit niet toe, en door de 1-2 eindoverwinning wisten ze zich zelfs midden in de eindklassering te plaatsen. Een mooie prestatie, na een seizoen met ups en downs.
Hoe de mannen van het dorp met de volle buit naar huis gingen, leest u hieronder in het verslag dat Luc Mattelin doortelefoneerde.

Ettelgem 78 - FC Ramskapelle: 1 - 2

Twaalf spelers hadden er zin in om op de dag van de Ronde van Vlaanderen partij te geven. Eén van die twaalf was Frederique Vanbillemont, wiens aanwezigheid opnieuw vertrouwen gaf aan de verdediging.
De wedstrijd startte gewoontegetrouw met een studieronde, waarin de thuisploeg probeerde het laken naar zich toe te trekken.
Niet voor lang, want toen FC Ramskapelle de eerste keer de neus aan het venster stak, was het prijs. Op de zevende minuut kwam de bal via Peter bij Sylvain, die de Ramskapelse goalgetter Razvan wist te bereiken: 0-1.
Nog was de honger van de spits niet gestild, want nauwelijks vijf minuten later maakte hij er 0-2 van te maken, al moet gezegd dat de Ettelgemse doelman hier niet vrijuit ging. Tijdens het verdere verloop van de eerste helft, ging de match op en neer, al kwam FC Ramskapelle dichter bij de 0-3, dan Ettelgem bij de aansluitingstreffer.
Die aansluitingstreffer kwam er ei zo na op slag van rust. Maar de paal redde FC Ramskapelle hiervan.
De tweede helft was van mindere makelij. En daar profiteerde Ettelgem 78 van om succesvol tegen te prikken. Op de tiende minuut werd de bal in de Ramskapelse verdediging slecht teruggespeeld op Timo, die ook al niet even succesvol uitspeelde. Ondanks zijn redding, diende hij de bal toch te lossen, en stond het 1-2.
Het voetbal werd er niet beter op, al kwam Sylvain nog bijna aan de 1-3. Zijn iets te zwak schot werd van de lijn gehaald. In plaats van 1-3, werd het zelfs nog bijna 2-2, maar nu bewees Timo dat hij niet voor niets meegekomen was, en redde met een mooie save. Zo werd het nog bibberen en beven.
Bovendien bleek de scheidsrechter het niet te hebben voor de Ramskapellenaren ...

Maar de buit was binnen, en voor iedereen voelde het goed aan dat de competitie beëindigd werd met twee overwinningen, en een goede klassering. FC Ramskapelle weet vijf ploegen voor zich, maar ook evenveel achter zich.
Nu nog concentreren op de bekercompetitie, met de achtste finale op zondag 15 april. Dan neemt FC Ramskapelle het thuis op tegen de Rozeveldvrienden. Gelukkig is er het paasweekend vrij, zodat Nico en Geert kunnen herstellen van hun kwetsuren.