Pagina's

zondag 26 augustus 2012

Competitie begint met overwinning
FC Ramskapelle - Gerstenhof:1-0

FC Ramskapelle begon vandaag de competitie zoals het die vorig jaar beëindigde: met een overwinning.

Luc Mattelin zat zondagmorgen met een selectieprobleem. In tegenstelling tot de eerste match van vorig jaar - toen slechts negen spelers opdaagden - had Luc vijftien namen om zijn elftal samen te stellen. Een luxeprobleem dus. Tegenstander van deze thuiswedstrijd was Gerstenhof, de vice-kampioen uit de derde Perkezreeks, en dus nieuweling in de tweede reeks.

De tegenstander, die vorig jaar het minste aantal tegengoals tegen kreeg, is een aanwinst in de tweede reeks.Het kon enkele minuten voor het eindsignaal bijna de overwinning claimen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een goede, maar ietwat gevleide overwinning voor onze oranjehemden.

FC Ramskapelle - Gerstenhof: 1 - 0

De eerste helft kenmerkte zich door veel middenveldarbeid, met pluk- en opraakwerk voor beide doelmannen. Dit resulteerde in weinig echte kansen, maar wel in een aangenaam kijkstuk, omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.
De tweede helft was nauwelijk anders, tot de mannen van Gerstenhofop vijf minuten voor het eindsignaal een levensgrote kans kregen, waarbij Timo zich wist te onderscheiden met een knappe redding. Bij het opnieuw in het veld brengen van de bal, ging Sylvain er op de linkerflank van door, en bediende Razvan, die de 1-0 kwik binnenschoot.

Meteen de eindstand, en daarmee neemt FC Ramskapelle een betere start dan vorig jaar, toen op de eerste competitiedag met 7-1 werd verloren tegen Voegwerken Vandaele.

Volgende week is de 'Ploeg van het Dorp' bye, en moet er gewacht worden tot zondag 9 september, om op verplaatsing te gaan naar Eernegem, waar gevoetbald moet worden tegen de Oud-Spelers Eernegem, zakker uit de eerste reeks. Ligt een tweede zege in het vooruitzicht ?
Afspraak voor spelers en supporters in de Lanterfanter, om 8.00 uur.