Pagina's

zaterdag 11 augustus 2012

Landelijke Gilde verkende de grens !

De julimaand bracht veel meer regen dan zon, maar toch waagde Luc Mattelin het er op om zijn vrienden en vriendinnen van de Landelijke Gilde uit te nodigen voor de jaarlijkse zomerfietstocht.
Dit jaar op zondag 15 juli, en al aan de vijftiende editie toe.
Hoewel het 's morgens nog pijpestelen regende, was Luc er redelijk zeker van dat de 28 deelnemers in de loop van de dag beter weer zouden krijgen. Ik denk dat er bij het KMI wel eens meer naar Luc zou mogen geluisterd worden ... Of waarom niet onze dorpsgenoot eens inschakelen als weerman naast Sabine ?
Bestemming van de fietstocht was de Franse grensstreek, waar het altijd goed toeven is. Met de auto werd naar West-Vleteren gereden, waar bij Christine Mattelin al een kop koffie met cake stonden te wachten. Moment ook om de fietsen uit de wagens te halen, en richting Haringe te fietsen, waar aan een cafeetje net bij de grens, de d'Heybeke, tijd werd gemaakt voor een Nunnebier.
Met verse krachten via Houtkerque, in 't Fransche, richting Watou, waar in 't Ovenhuis weer een hindernis moest genomen: de Picon ! En waar de steeds vrolijker wordende fietsers een stevig en lekker hapje konden eten.
Dit verslag begint op een smoefelverhaal te lijken, want in de namiddag kwamen de deelnemers, via het Helleketelbos, aan in Krombeke, waar in het Jagershof pannenkoeken en koffie stonden te dampen.
Vanuit Krombeke reden de fietsers voorbij de abdij van West-Vleteren, stopten even verder aan een grot, en zagen bij Christine dat er 41 kilometers op hun fietsteller stonden. Een geslaagde uitstap, en die kunt u nu in zestig foto's bekijken !

Geen opmerkingen: