Pagina's

zondag 26 augustus 2012

Veertiende IFF marathon dwars door ons dorp

Al voor de veertiende keer wordt dit jaar opnieuw de In Flanders Fields Marathon georganiseerd. Op zondag 9 september om 10.00 uur start deze marathon aan de Vismijn in Nieuwpoort, om via een parcours van 42,197 kilometer te eindigen op de historische markt van Ieper.
Deze marathon is bij de atleten bekend en geliefd omwille van zijn zeer atleetvriendelijke aanpak en zijn schitterend parcours. Lopers die ooit gestart zijn, blijven graag terugkomen.
Ook ons dorp heeft een speciale band met de marathon. In de beginjaren was Ramskapelle steevast de startplaats, en sinds kort heeft de organisatie er opnieuw een punt van gemaakt om de marathon door Ramskapelle te laten passeren.
Beste dorpsgenoten, als oud-marathonloper weet ik al te goed hoeveel deugd het doet als toeschouwers langs de weg in de handen klappen of een bemoediging toeroepen. Daarom deze oproep aan alle dorpsgenoten:

Kom zondag 9 september om 10.00 uur een kijkje nemen in de Ramskapellestraat, ons dorpsplein of de Hemmestraat. Het is echt de moeite waard !
De atleten lopen vanuit de richting Toevlucht (Sint-Joris) naar ons dorp, om via de Hemmestraat naar de Ijzer te lopen.

Een heel aantal lezers van deze blog hebben in de voorbije jaren ook meegewerkt als signaalgever of met de bevoorrading op Ramskapels grondgebied. Deze mensen zal ik binnenkort opnieuw contacteren met de vraag of zij dit opnieuw willen doen. Indien iemand bij het lezen van dit artikel zich geroepen voelt om ook eens (of om opnieuw) een handje te helpen: you're welcome !
Een telefoontje naar de 058 24 26 44 of een mailtje naar joost.rommel@gmail.com volstaat. Dank je wel!

Geen opmerkingen: