Pagina's

zondag 30 september 2012

De digitale nieuwsbrief uit uw dorp (30/09/12)


Dag beste dorpsgenoten,
Dag beste andere geïnteresseerden,

De opmaak van de nieuwsbrief is wat gewijzigd. Het zomerlogo was aan verandering toe, en daar heeft alvast onze dorpsgenoot Christian Asseloos een steentje toe bijgedragen. Wat een prachtige foto's heeft hij in zijn archief. Bovendien wordt de inhoud van de nieuwsbrief onmiddellijk op de blog gezet, zodat die nu ook een onderdeel van de blog wordt.


Diezelfde Christian Asseloos, over wie ik het in de vorige alinea had, werkt beroepshalve in het Opvangcentrum De Steiger in Koksijde. Dat doet hij met hart en ziel, maar hart en ziel zijn niet altijd voldoende als het over het organiseren van een reis gaat voor de kansarme kinderen die op het internaat De Steiger zitten. Daarom doet onze dorpsgenoot een warme oproep naar de Ramskapellenaren van goede wil. Mag ik elk van jullie uitnodigen om zijn oproep op de blog op zijn minst te lezen ?

Een andere actieve dorpsgenote is Marie-Ange Loones, die deze week een affiche doorstuurde van de Werelddierendag op 7 oktober in de Nieuwpoortse kinderboerderij De Lenspolder. Wie de affiche goed bekijkt, zal zien dat hij die dag tijd en ogen tekort zal hebben om alles mee te maken.

Veertien dagen resten er ons van de gemeenteraadsverkiezingen 2012. En wat een drukte in onze straten. Elke partij en iedere kandidaat doet zijn of haar best om uw stem te winnen. Ook in ons dorp waar dit jaar opvallend meer kandidaten zijn dan bij de vorige verkiezingen. Of vergis ik mij ? Ik wens elk van hen veel succes, en wie weet kan er na het tellen van de stemmen nog wat meer Ramskapels gewicht in de Nieuwpoortse schaal geworpen worden.

Wat FC Ramskapelle vanmorgen gepresteerd heeft, kan ik jullie nog niet vertellen. Maar daar komt vanavond of morgen verandering in. Gisteren trouwens op bezoek geweest bij Luc Mattelin, secretaris en duivel-doet-heel-veel van onze plaatselijke voetbalploeg. Luc is nog volop aan het revalideren in Ter Duinen, maar mag dinsdag opnieuw in zijn vertrouwde bed in de Hemmestraat slapen. Als dat geen goed nieuws is ...

Ook vanmorgen was er bijzonder veel loopactiviteit in ons dorp. Terwijl een aantal vrouwen hun zondagse loop aan het afmalen waren, stonden Nico Kuypers, Wannes Sioen en ikzelf klaar om vijftien kilometer te gaan lopen. Man, man, man, ... wat een miserie om deze veel jongere en afgetrainde atleten te volgen. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Een beetje in conditie en zin om ook op zondag de loopschoenen aan te trekken ? Geef zeker een seintje.

Tot volgende week dan maar, beste lezer ?


Joost

Geen opmerkingen: