Pagina's

maandag 17 september 2012

Memorabele wedstrijd ... Memorabele overwinning !
Kraeyenhof Gistel - FC Ramskapelle: 2 - 3

Gaby Tommeleyn stuurde gisteren nog zijn matchverslag door van een wedstrijd die op voorhand verloren leek. Amper tien FC Ramskapellespelers daagden op voor de uitmatch tegen de titelkandidaat van de Perkezreeks. Niet bepaald een hapklare brok ... Maar het spelverloop tartte elke voetballogica, en Gaby begint zijn verslag met de mededeling dat dit één van de meest memorabele wedstrijden moet geweest zijn die hij met FC Ramskapelle meegemaakt heeft.

Met veel moed en vol goede bedoelingen begon FCR aan de match. En raar maar waar, de eerste kansen waren voor FCR, via Pieter en Razvan .
En het werd nog ongelooflijker toen we in de loop van de eerste helft op een 0-2 voorsprong kwamen, telkens via een scherpe counter en afgemaakt door onze "killer" Razvan !
Ik moet wel toegeven dat de thuisploeg de match domineerde en veel kansen had. Maar pech ,overhaasting en vooral een uitstekende FCR- verdediging en .. een sublieme Timo
hielden de nul op het bord. Aan de rust 0-2, en een flinke dosis peptalk moest FCR de tweede speelhelft doen overleven .

Steriele druk van de thuisploeg ,maar het is FCR die er 0-3 van maakt via - wie anders dan - Razvan, na een prachtige voorzet van Christophe !
FC Ramskapelle op rozen ? Helemaal niet, want een goed kwartier voor tijd maakt de thuisploeg er 1-3 van, en enkele minuten later wordt het zelfs 2-3. Vanaf nu is het zuipen of verpompen (of is het pompen of verzuipen ?) en alle hens aan dek !
De laatste tien minuten wordt FC Ramskapelle echt weggespeeld, maar door de aanvalslust van de thuisploeg, komt er ruimte voor een schaarse tegenaanval, en dat levert FCR bijna een 2-4 voorsprong op (via ... inderdaad ... Razvan).
Bibberen en beven wordt het, en Timo schittert nog met enkele spectaculaire reddingen in zijn doelgebied, tot ... het verlossende eindsignaal er komt.
De overwinning is een feit ! Drie punten, en met zes op negen een voortreffelijke start van de competitie.

Een fantastische opsteker voor de ganse ploeg.  Een proficiat aan allen en niet in het minst aan "good old" Geert Lycke !

De ploeg draagt de drie punten op aan secretaris Luc Mattelin !