Pagina's

zondag 7 oktober 2012

Binnenkort militaire oefening in Ramskapelle


Het Belgisch leger, meer bepaald het Hoofdkwartier van de Lichte Brigade gekazerneerd in Marche-en-Famenne organiseert van 15 tot en met 17 oktober 2012 een grote oefening genaamd “COASTAL GUARDIAN” die deel uitmaakt van een “NATO Combat Readiness Evaluation” voor het 12/13 Linie regiment in Spa gelegen. Het algemeen kader van de oefening is een COIN (Counterinsurgency) operatie (anti-rebellen opdracht), vergelijkbaar met de operatie in Afghanistan. Het doel is een “initial entry” operatie via de lucht (basis KOKSIJDE) te laten uitvoeren door een snelle interventiemacht die deel uitmaakt van een multinationale brigade. Er zijn een 10-tal vluchten met C-130 gepland op 15 oktober. Nadat de veiligheid van het vliegveld van Koksijde verzekerd is, zou het interventie detachementbeveiligingspatrouilles uitvoeren in de omgeving van de basis en in de omliggende gemeenten van Koksijde en dit op 16 en 17 oktober.

Op het grondgebied van Nieuwpoort vindt de oefening plaats in de Hemmestraat, in het gedeelte vanaf de Violettenstraat tot aan de IJzer. 
(de inwoners die in deze straten wonen krijgen nog een persoonlijke brief)

Aan deze oefening zullen ongeveer 600 militairen deelnemen. Vanaf ‘s morgens op 16 oktober zal er op het grondgebied van Nieuwpoort een aanzienlijke hoeveelheid militaire voertuigen rondrijden.
info doorgestuurd door schepen Kris Vandecasteele

Geen opmerkingen: