Pagina's

zondag 21 oktober 2012

De digitale nieuwsbrief uit uw dorp (21/10/2012)


Beste Ramskapelse vrienden, 
en vrienden van Ramskapelle,

Twintig graden ... Ja, dit weekend zou de zomer zich nog eens voor het laatst laten zien. Saharazand hebben we gezien, maar de zon ? Die bleef boven de lage wolken. Geen erg ... Seizoenen dienen nu eenmaal om gerespecteerd te worden. Niet ? En dus is het vandaag volop herfst, en is er het aanvoelen dat de donkere maanden echt voor de deur staan.

Lees verder en klik onder de tekening hiernaast!


Toen de nieuwsbrief vorige week nog maar net de deur uit was, kwam Adina langs met de informatie over het nieuwe stuk van Willen is Kunnen, dat weldra in première gaat. Zwart schaap, witte lammetjes, is de titel, en het heeft weer alles in zich om jullie allemaal een gezellige toneelavond te bezorgen. Maar dan zul je rap moeten zijn, want de kaarten vliegen de deur uit. Alle info over de kaartenverkoop vinden jullie op de blog.

Ook net aan de vorige nieuwsbrief ontsnapt was de match van Fc Ramskapelle, vorige zondag. Luc Mattelin was er allerminst gerust in, want hij had het op verkiezingsdag moeilijk om elf mannen te vinden. En dus haalde hij maar een wit konijn uit zijn toverhoed. Geen mannen genoeg ? Dan zoeken we maar een vrouw. Boer zoekt vrouw, editie FC Ramskapelle.
Of Bianca haar mannetje kon staan, want zo heet deze voetbalvrouw, wel ... dat moet je zeker eens in het verslag van de match tegen Tavernier nalezen. 
Ook vandaag diende er gespeeld te worden. Tegenstander was een zwart schaap, neen, niet dat van toneelkring Willen is Kunnen, maar wel de ploeg waartegen FC Ramskapelle vorig jaar twee maal in het zand beet.

Wie gisteren langs ons dorpsplein gepasseerd is, en niet gezien heeft dat alle gevels bevlagd waren met Belgische en Franse vlaggen, moet wel een serieuze vlieg in zijn oog gehad hebben. Die vlaggen waren bedoeld voor de herdenking van 'de Slag van Ramskapelle', en neen, ik heb er geen foto's van.  Maar gelukkig heeft de website Westhoek.be die wel, en op de blog vind je hoe je die kunt vinden.

Tenslotte ook nog nieuws van onze kaartersclub Met de Muil, die gisteravond aan haar derde competitieavond toe was. De mannen stonden op scherp, want hadden zij op de vorige speeldagen niet wat teveel macht moeten delen met de vrouwen ? Hebben zij zich gerevancheerd ? Secretaris Marc Delanghe mailde mij, en u leest het op de blog.
Zoals u nu ook deze laatste zin van de nieuwsbrief leest !

Tot volgende week, beste lezers

Joost

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief via e-mail ontvangen ? Stuur een mailtje naar ramskapelleleeft@gmail.com

Geen opmerkingen: