Pagina's

zondag 21 oktober 2012

FC Ramskapelle - Voegwerken Vandaele : 2-2

Voegwerken Vandaele heet het zwarte beest te zijn van FC Ramskapelle. Deze ploeg stond op vandaag voorlaatste geklasseerd, maar vorig jaar gingen onze oranjehemden liefst twee maal kopje onder tegen deze tegenstander.
Het was dan ook niet met alle vertrouwen dat de thuisploeg vandaag kon aftrappen. En dit liet zich gevoelen in de wedstrijd. Toen de scheidsrechter het eindsignaal floot, stonden de bordjes 2-2 gelijk, en de neutrale toeschouwer zal gemerkt hebben dat Voegwerken Vandaele hiermee niet alle loon naar werken kreeg. Een gevleid punt voor FC Ramskapelle, waar het al met al blij mee kon zijn. Want dit moet ook de slechtste match geweest zijn, die FC Ramskapelle in deze competitie heeft neergezet.

De match was amper vijf minuten oud, toen FC Ramskapelle al tegen een 0-1 achterstand mocht aankijken. En daar had het zelf schuld aan. Dom balverlies, waarbij geprobeerd werd om een bal binnen te houden, belandde in de voeten van een aanvaller van Voegwerken Vandaele, die van op de flank kon voorzetten. 0-1, met een dikke dankjewel aan de thuisploeg.
Even later stonden de bordjes bijna gelijk, toen via Bianca een Ramskapels schot op de paal belandde. Maar ook Timo moest op zijn qui-vive zijn, en hij redde een open kans van Voegwerken Vandaele.
In de 23ste minuut kwam het tegendoelpunt als uit de lucht gevallen, toen Razvan via een dropschot de bezoekende doelman kon verslaan ... 1-1, en meteen de ruststand.
In de tweede helft was het de bezoekende ploeg die de betere was, maar het eerste doelpunt was er wel voor de oranjehemden uit Ramskapelle. Via Bianca kwam de bal bij Razvan, die niet meteen het mooiste doelpunt uit zijn carrière maakte, maar hiermee wel FC Ramskapelle op voorsprong bracht: 2-1
Lang konden de Ramskapellenaren niet genieten van deze voorsprong, want onmiddellijk erna stonden de bordjes opnieuw in evenwicht: 2-2. Niet onverdiend, als was er ook hier een gelukje mee gemoeid.
Een billijk gelijkspel is de eindscore, waarbij vooral de bezoekende ploeg iets meer had verdiend.
Volgende zondag - 4 november - speelt FC Ramskapelle opnieuw thuis, maar deze keer voor de 16de finale van de Beker. Tegenstander is Gerstenhof, uit dezelfde reeks, waartegen in de eerste match van de competitie met 1-0 gewonnen werd.
Zal het thuisvoordeel opnieuw het verschil kunnen maken ?