Pagina's

dinsdag 27 november 2012

Dame Fortuna wou niet mee naar Gerstenhof

De ongenadig beukende wind deed de Ramskapellenaren zondag binnen blijven. Maar niet zo voor de spelers die aan de aftrap stonden op het veld van Gerstenhof. FC Ramskapelle moest, wegens blessureleed, aantreden met een noodploeg. Zo stond dorpsgenoot Kurt (van 't Hemelbedje) nog eens in een doel, en hij had er zeker geen schuld aan dat de oranjehemden met 3-1 de boot in gingen. Neen, de schuldige was dame Fortuna, want maar liefst drie keer trof de Ploeg van 't Dorp het doelhout. Klink linksonder op 'Meer Weten ?' voor de rest van het wedstrijdverslag.

De scheidsrechter had nog maar net de match op gang gefloten, toen Kurt al een eerste keer de bal uit zijn netten mocht gaan halen. Eerste kans van de thuisploeg, en de bordjes stonden 1-0.
Tien minuten later mocht een thuisspeler alweer alleen op doel af. De gelegenheidsdoelman kon de bal nog net een tik geven naar de buitenkant van de paal, waarna de bal opnieuw tegen de paal aan botste. De schrik voor een pandoering zat er op dat moment flink in.
Het beste was er af bij de mannen van Gerstenhof, maar ook onze jongens geraakten aan geen kans. Het werd al snel duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden om snel te vergeten.
Tot twee minuten voor het rustsignaal Kristof Debackere een vrijschop mocht trappen, en Pieter de bal tegen de lat kopte.
Ruststand ongewijzigd : 1-0.
De tweede helft bood ook al niet hoogstandjes, al dient gezegd dat FC Ramskapelle meer kansen creëerde. Maar het geluk was niet aan haar zijde.
Zo draaide Maarten zich op de 40-ste minuut heel mooi vrij, maar zag zijn knal tegen de lat spatten. Een periode waarin FC Ramskapelle duidelijk de wind in de zeilen had, want nog geen twee minuten later krulde Razvan de bal overheerlijk binnen op vrijschop. 1-1 !
De ploeg van het dorp begon er zowaar in te geloven, nog meer toen de thuisploeg met één man minder moest, na twee maal geel voor één van hun spelers.
Op een kwartier voor het eindsignaal kreeg het bijna loon naar werken, want via Marijn kwam de bal bij Razvan, die in één tijd besloot ... op de lat. Liefst drie keer redde het doelhout de thuisploeg van een logische nederlaag.
En was het niet het doelhout, dan was er een tegenstander die de bal op de doellijn kon wegtrappen, toen Pieter een doelpunt aan zijn voeten had.
Nee, het mocht niet zijn voor FC Ramskapelle, en net dan valt de goal totaal onverwacht aan de andere kant. Een hoge bal van op de flank, werd een halve kans, en door de wind werd het een heel doelpunt: paal en binnen. 2-1
De kopjes van de oranjehemden keken naar beneden, toen de thuisploeg er alsnog 3-1 van maakte.
De paarden die de haver verdienen, krijgen ze niet. Met dit spreekwoord kan de match het best en vlugst samengevat worden.
Volgende week is FC Ramskapelle bye, en kunnen de gekwetste spelers hun wonden likken. In de hoop dat ze tegen 9 december fit zijn voor de eerstvolgende match: thuiswedstrijd tegen OS Eernegem. Aftrap om 9.30u !