Pagina's

maandag 12 november 2012

FC Ramskapelle bijt in 't zand op 11 november

Vorige week werd er niet gevoetbald voor de beker, omdat de terreinen er overnat bij lagen. Dit weekend dan weer wel voor de gewone competitie, op het veld van Rozeveld A. Maar ook nu was het niet lekker voetballen op een moeilijk bespeelbare mat. Of dit de oorzaak is van het verlies van onze oranjehemden, is nog maar zeer de vraag. De thuisploeg was - zeker in de eerste helft - sterker dan Fc Ramskapelle, en behaalde de drie punten, na een 3-1 overwinning.

Fc Ramskapelle speelde een zwakke eerste helft, en mocht zich nog gelukkig achten dat gelegenheidsdoelman Pieter goed stond te keepen. In de eerste minuten moest hij al goed reageren, na een slecht uitverdedigen.
De thuisploeg scoorde twee keer voor de pauze, en dit was telkens op stilstaande fases, na vrijschop. De eerste keer na een zeer dubieuze beslissing van de ref, die blijkbaar als enige een fout had gezien. De vrijschop vloog in het pak, en het was ex-Cerclespeler Decoussemaecker die de 1-0 binnenprikte.
Enkele minuten voor het rustsignaal opnieuw een vrijschop. 2-0

In de tweede helft bleef de thuisploeg geregeld dreigen, maar bracht Fc Ramskapelle toch veel meer evenwicht in de match. Op het kwartier kwam de aansluitingstreffer er bijna, maar de kopbal van Razvan werd van de lijn gehaald.
Het doelpunt viel echter aan de overkant, toen een bal doormidden, knap werd afgewerkt: 3-0.
Fc Ramskapelle wou zich niet naar de slachtbank laten leiden, en verweerde zich. Maar de kansen werden niet omgezet, hetzij door een mindere afwerking, hetzij door het ontbreken van een dosis geluk.
Toch kon Razvan nog de eer redden, toen hij een kwartier voor het eindsignaal mooi kon intikken, na een vrije trap van Kim. 3-1

Geen match om lang te onthouden, volgens Luc. Maar dat kan de volgende misschien: thuis tegen De Engel. De laatste thuismatch van de heenzonden. Aftrap om 9.30u.