Pagina's

zondag 16 december 2012

FC Ramskapelle sloot 2012 af tegen de leider

De tegenstander van zondag was niemand minder dan Kraeyenhof, de leider uit de Tweede Perkezreeks. Een moeilijk te omzeilen klip.
FC Ramskapelle verloor het pleit met 0-1, maar in één zin dient hierbij gezegd dat het verlies helemaal niet verdiend was. Van enig klasseverschil was er nauwelijks sprake, en het enig doelpunt van de match werd dan nog gemaakt vanuit een schoolvoorbeeld van flagrant buitenspel.
Neen, het zit FC Ramskapelle sportief eventjes niet mee. Maar de manier waarop de oranjehemden Kraeyenhof partij gaven, doet hopen op nieuw puntengewin in 2013. Lees hieronder het matchverslag ...
Omdat Timo nog altijd gekwetst is, stond vervanger Danny onder de lat. En die kon al na zes minuten zijn enorme klasse etaleren: met een ultieme reflex zweefde hij een kopbal uit zijn doel.
Maar ook FC Ramskapelle zocht naar een doelpunt. Zo moest de bezoekende doelman goed plat bij een doelpoging van Geert, op de 18de minuut.
Het enige doelpunt van de match viel echter twee minuten later aan de andere kant. Dergelijke doelpunten zouden beter de naam buitenspelpunten krijgen, want de doelpuntenmaker liep m-e-t-e-r-s buitenspel. Niets gezien, oordeelde de ref, en daarmee stonden de bordjes 0-1. Dank je wel, moeten de spelers van Kraeyenhof ongetwijfeld gedacht hebben.
Alsof er nog niet genoeg pech mee gemoeid was, moest de 'Ploeg van het Dorp' enkel minuten voor het rustsignaal ook nog hun laatste man, Peter, missen. Gelukkig was er nog een twaalfde man aanwezig, zo kwam Marijn in de ploeg.
In de tweede helft, dient gezegd, was het vooral Kraeyenhof dat de meeste kansen aan de voet had. Maar dat de rol van een doelman doelpunten vermijden is, kon Danny op zijn best illustreren. En zo bleef het tot het einde spannend tegen de leider.
Nadat invaller Marijn rood gekregen had, en FC Ramskapelle herleid werd tot 10 man, kwam het nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. Evenveel keer via Razvan, die eerst naast besloot, en bij een volgende kans vastgehouden werd in het strafschopgebied.
De oranjehemden zitten de laatste weken in het hoekje waar de klappen vallen, maar - zoals in de inleiding gezegd - kunnen we er van uit dat de punten er in de volgende wedstrijden wel zullen komen.
Dat is dan misschien voor het eerst op zondag 13 januari, wanneer FC Ramskapelle op verplaatsing moet tegen de Kegel in Middelkerke.
Afspraak tegen uiterlijk 8.15u in de Lanterfanter !

Het bestuur en de spelers van FC Ramskapelle wensen uitdrukkelijk alle dorpsgenoten te danken voor de steun naar aanleiding van de jaarlijkse kaarting. De oogst was mooi !
Ook u hebt misschien iets geoogst met het tombolanummer op uw gekochte kaarten. Neem een kijkje op een andere plaats op de blog !

Dit was ook het allerlaatste verslag op deze website. Een aangename samenwerking om elke week met Luc aan de lijn te hangen, en een verslag op te tekenen. Het voetbalverslag was één van de vaste rubrieken op deze website.