Pagina's

maandag 16 september 2013

Verlies, gelijkspel en winst voor FC Ramskapelle

Spelers, supporters en bestuur van FC Ramskapelle hebben alle redenen om tevreden terug te blikken op de eerste drie wedstrijden van de prille competitiestart. De resultaten gaan in stijgende lijn: na een 3-0 verlies op het veld van O.S. Beerst, een 3-3 gelijkspel tegen Bistro Vliegveld, werd gisteren de eerste overwinning gevierd op het veld van Voegwerken Vandaele. 1-3 werd er de eindstand. Vier op negen is geen slechte seizoensstart, in de wetenschap dat geen enkele van de ploegen nog het maximum van de punten heeft na drie wedstrijden, en dat de komende twee matchen thuis afgewerkt worden.

Luc Mattelin kwam langs met de wedstrijdverslagen van de drie matchen.

01/09/13 O.S. Beerst-FC Ramskapelle: 3-0

Aan de rust (2-0) was de match al gespeeld. FCR speelde niet goed en gelegenheidsdoelman Christophe misrekende zich een paar keer. Na de pauze kwam FCR iets beter in de match, maar het was toch de thuisploeg die de betere kansen bijeen voetbalde. Hiervan werden er een drietal prachtig gered door onze doelman. Tegen het derde doelpunt, tevens de eindstand, had hij echter geen verhaal.

08/09/13 FCR-Bistro Vliegplein 3-3

FCR liet de overwinning in de wedstrijd pas in de slotfase ontglippen. Na tien minuten openden de bezoekers de score, na een mistasten in de FCR-verdediging. Maar via Sylvain, kwam FCR iets voor het halfuur langszij. Na de pauze kopte Pieter FCR op voorsprong, op voorzet van Razvan. Toch lieten de bezoekers niet af, en kwamen terug gelijk.
Suspens in de laatste minuten toen Bert de 3-2 van ver binnenknalde. De eerste overwinning leek een feit, maar in de laatste minuut lobde één van de bezoekers de 3-3 binnen, na een onoplettendheid in de Ramskapelse verdediging.

15/09/13 Voegwerken Vandaele - FCR 1-3

Verdiende overwinning voor FCR, dat in de eerste helft zijn kansen optimaal benutte, na een moeilijk eerste kwartier. Telkens op assist van Bart kon FCR via Geert en Razvan uitlopen tot 0-2. Na de pauze lukte de thuisploeg de aansluitingstreffer, toen de nieuwe FCR-doelman Michael zich liet verrassen op een ver afstandsschot.
De match ging op en neer, maar FC Ramskapelle eiste toch de beste kansen op. Een kwartier voor het eindsignaal kon Pieter de verlossende 1-3 scoren, na voorbereidend werk van Christophe en Razvan.
Na drie matchen komt er stilaan beterschap in het spel van FCR, en op de koop toe heeft het met Michael eindelijk een echte doelman kunnen strikken.