zaterdag 21 december 2013

Genietbare laatste wedstrijd van 2013

FC Ramskapelle - OS Beerst: 2 - 2
15/12/2013

Niet OS Beerst, maar ONS Beest heette de ploeg tegen wie FC Ramskapelle op 1 september de eerste wedstrijd van de competitie speelde. Een zware 3-0 nederlaag.
Zondag had FCR er dus best wel zin in om revanche te nemen. Een overwinning werd het niet, maar een 2-2 gelijkspel. Voor de vierde maal dit jaar deze score.

Lees verder

Tijdens het eerste kwartier gebeurde er heel weinig opwindend. Stilte voor de storm, want onmiddellijk daarna kreeg FC Ramskapelle een reuzenkans via Razvan. Zijn lob ging naast. Nog een paar minuten later was het dan toch raak. Opnieuw Razvan aan het kanon, die een assist van Sylvain kon verzilveren.
18': 1-0
FC Ramskapelle ging door op het elan, en zo werd het ei zo na 2-0. Op de 20-ste minuut ging het schot van Sylvain via de binnenkant van de paal opnieuw het veld in.
Nog was de goesting van FCR niet over, want even later ging een lob van Razvan over doel.
De oranjehemden hadden zich aan de rust al van een comfortabele voorsprong kunnen verzekeren, maar het bleef bij 1-0. Ondertussen hadden ook de bezoekers op hoekschop voor enig gevaar gezorgd, maar hun kans ging voorlangs.
De tweede helft startte zoals het spelbeeld van de eerste helft: een kans voor Razvan, die oog in oog kwam met de bezoekende doelman. Maar deze laatste kon de bal mooi redden.
Omdat de stand onveranderd bleef, begonnen de bezoekers zelf in hun kansen te geloven, en de 48-ste minuut scoorden ze de aansluitingstreffer: 1-1. Die kwam er toen ex-FC Ramskapellespeler Stefaan Vankemmelbeke gelegenheidsdoelman Timothy Ternier kon te grazen nemen.
Bij zijn derde lob van de wedstrijd, kon Razvan even later FC Ramskapelle opnieuw op voorsprong brengen. Hij deed dit vanop afstand, nadat Kim hem mooi had gelanceerd. 2-1
En nog was de wedstrijd niet gedaan. De bezoekers trokken nog eens al hun aanvalsregisters open, en kwamen - op basis van hun tweede helft - niet onververdiend terug gelijk
61': 2-2.
De overwinning lag even later voor het grijpen voor de mannen van het dorp, toen het in de 66-ste minuut een strafschop mocht nemen. Bart trapte de bal echter binnen het bereik van de Beerstdoelman. Bij deze fase werd een bezoekende speler uitgesloten na aanhoudend protest.
De tot dan genietbare wedstrijd eindigde in verwarring, en van beide teams mocht er zich een speler gelukkig achten de wedstrijd nog te mogen uitspelen.
Eind goed al goed. De rust keerde terug, en de verstandhouding tussen beide ploegen werd achteraf nog bezegeld met een verbroedering in de Lanterfanter.

In de kerstperiode ligt de competitie een tweetal weken stil.

Volgende afspraak op zondag 5 januari om 9.00u, op het veld van de Schorre. Tegenstander is Bistro Vliegplein.