dinsdag 14 januari 2014

FC Ramskapelle klopt Voegwerken Vandaele

FC Ramskapelle - Voegwerken Vandaele: 2 - 0
12/01/2014

Deze 2-0 overwinning voor FC Ramskapelle geeft een ietwat vertekend beeld van de wedstrijd. De Voegwerkers Vandaele waren - zeker in de eerste helft- aan een goede match bezig. Maar vooral de combinatie van gemiste open doelkansen en een uitstekend presterende doelman Michel van FC Ramskapelle deden hen de das om. En wie kan scoren, kan winnen. Dat deed de thuisploeg twee maal.

Lees verder

Op een moeilijk bespeelbaar veld, ten gevolge van de eerste winterprik, pasten de bezoekers zich het best aan, hadden veldoverwicht en creëerden ook de beste kansen. Maar ook de oranjehemden van FC Ramskapelle kwamen in het stuk voor. Op de vijftiende minuut landde een vrijschop van Geert boven op de lat.

Voor FC Ramskapelle was de ruststand 0-0 gevleid te noemen.

Om iedereen aan spelen te laten toekomen, bestaat er bij FC Ramskapelle een rotatiesysteem, en zo werden er na de rust drie vervangingen doorgevoerd. Hierdoor kwam de thuisploeg een stuk beter uit de kleedkamer, als moest doelman Michel eerst nog een schot van de bezoekende ploeg uit de korte hoek halen.

Op de 45ste minuut een gevaarlijke actie van FC Ramskapelle, en meteen bingo. Geert trapte een vrijschop knap over de muur: 1-0.

FC Ramskapelle bleef verder groeien in de match, en het waren de bezoekers die nu wat wegdeemsterden. Op de 60ste minuut mocht FC Ramskapelle opnieuw een vrijschop nemen, en nu wou Razvan het staaltje van Geert overdoen. Ook nu ging de bal over de muur het lege doel in: 2-0

De buit was binnen, al kreeg de 'ploeg van het dorp' nog enkele mogelijkheden om de score aan te dikken. De eindstand stond echter vast, en de goed leidende ref Jef Boone maakte er dan maar een einde aan.

In de Lanterfanter werd nadien door de spelers, supporters en bestuur van beide ploegen gezellig nagekaart bij een natje en een droogje.

Een bijzondere dank aan Jan Bonny - garage Bonny Sint-Joris - voor het schenken van de wedstrijdbal.

Volgende zondag wordt er op verplaatsing gespeeld. Tegenstander is Silovo uit Brugge. Aftrap om 10.00u aan het Sint-Lodewijckxcollege, en verzameling in de Lanterfanter om 8.15u