vrijdag 21 maart 2014

Brilscore ondanks doelkansen

Ettelgem 78 - FC Ramskapelle : 0 - 0
16/03/2014

De verplaatsing op Ettelgem 78 eindigde op een scoorloos gelijkspel. Nochtans viel er langs weerskanten van het veld één en ander te beleven. Maar wie wil winnen, moet scoren, en waar niet gescoord wordt, blijft de stand 0-0.
U leest het hier in het matchverslag van Luc Mattelin.

De 'Ploeg van het Dorp' heeft zich geruisloos naar de derde plaats geknokt in de Tweede Reeks van de Perkezcompetitie, en kon dus - na de ruime overwinning van vorige week - met vertrouwen naar Ettelgem reizen.
De thuisploeg kon starten met windvoordeel, en dat resulteerde in de eerste tien minuten ook in veldoverwicht. Het moment om wakker te worden, dachten de mannen van FC Ramskapelle, en ze dwongen meteen twee kansen af: eerst vond Razvan de thuisdoelman op zijn weg naar het doel, en Debacker vergat om te scoren ...
Het spelbeeld ging op en neer, want ook het Ettelgemse team stak enkele keren zijn neus aan het venster. Zonder groot gevaar evenwel.
0-0 was dan ook de ruststand.
De ploeg die in de tweede helft het meest de overwinning kon claimen, was FC Ramskapelle. Een aantal goede pogingen gingen echter de mist in (lees: juist na of juist over het doel).
En zo werd 0-0 ook de eindstand, na een faire match onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter Dirk Degroote.

Zondag kan er een grote vis aan de haak geslagen worden, als FC Ramskapelle leider Sportiva mag bekampen in eigen huis. Na de woelige heenmatch weten we dat dit een wedstrijd met veel emoties kan worden. Aftrap om 9u30.