FC Ramskapelle haalt leider onderuit !

FC Ramskapelle - Sportiva : 2 - 1
23/03/2014

Deze wedstrijd tussen de Ploeg van ons Dorp tegen de Leider van de
Reeks was van groot belang voor beide teams. FC Ramskapelle was de onverdiende nederlaag (2-1) van de heenronde bijlange nog niet vergeten, en Sportiva moest winnen om te vermijden dat De Engel haasje over zou spelen, en zo aan de leiding kon komen.
Maar het waren de revanchegevoelens van FC Ramskapelle die de bovenhand haalden.
U leest het hier in het matchverslag van Luc Mattelin.

De scheidsrechter van dienst wist dat hij zondag voor een moeilijke taak stond, toen de twee ploegen aan de aftrap stonden. Beide ploegen hadden geen al te beste herinneringen aan hun vorig duel ... Maar de man in het zwart deed dat goed, en zag - samen met de andere aanwezigen - vooral veel controlerend middenveldspel en heel weinig doelkansen.
Tot op het kwartier toen FC Ramskapelle ei zo na op voorsprong kwam op vrijschop van Roosens, en Sam zijn kopbal van de lijn gered zag. De tegenstander kreeg zeer weinig doelkansen, niet in het minst door de uitstekend georganiseerde verdediging onder leiding van Peter, Bart, Bjorn en Roosens.
Sportiva zocht dan maar zijn heil in verre afstandsschoten, maar die konden doelman Michiel maar weinig verontrusten.
Rust: 0-0
Onmiddellijk na de rust moest Michiel dan wel goed uitkomen, want het waren de bezoekers die voor het eerst voor echt gevaar konden zorgen. Deze bezoekers werden met de minuut zenuwachtiger, en helemaal van slag leken ze toen Maarten in de 45-ste minuut Debacker bereikte, die de bal net naast de paal in doel trapte.
1-0
Sportiva zette nu alles op alles, trok nu volledig de kaart van de aanval en bracht een bijkomende spits op het veld. Dit loonde, want precies op het uur viel - op hoekschop - de bal pardoes in de voeten van een bezoekende speler, die zelfzeker binnentrapte.
1-1, een score die op dat moment niet onverdiend was.
FC Ramskapelle wou winnen, en zo geschiedde. In de 65-ste minuut leek het alsof Razvan het werelddoelpunt van Rooney Wayne had ingestudeerd. Met een wondermooie lob, van bijna halfweg het terrein, lobde hij de bezoekende doelman.
2-1
FC Ramskapelle slaagde erin om in de volgende minuten de voorsprong te behouden, en haalde zo een prachtige zegen tegen de leider, na een collectief sterke prestatie. Die leider is nu leider af, en moet - met een wedstrijd minder gespeeld - De Engel nu voor zich dulden.
FC Ramskapelle moet zondag 30 maart naar Gistel om deze nieuwe leider te bekampen. Wie weet zijn zij dan opnieuw de scherprechter in de titelstrijd.