zaterdag 15 maart 2014

Ruim verdiende zege voor de Ploeg van het Dorp

FC Ramskapelle - FC Tijl : 4 - 0
09/03/2014

De einduitslag geeft aan dat dit een wedstrijd was waarin FC Ramskapelle de tegenstander overklaste. Dat was ook zo, al duurde het vrij lang voordat de Ploeg van het Dorp dit overwicht kon omzetten in meerdere doelpunten. Hoe de 4-0 uiteindelijk tot stand kwam,
leest u in het matchverslag van Luc Mattelin.

Het verhaal van de bezoekende ploeg in de eerste helft kan met één zin beschreven worden: een kans, na hoekschop, in de 24ste minuut, die op de paal belandde. Voor de rest was het FC Ramskapelle die het wedstrijdverhaal schreef, al moesten ze tot de 27ste minuut wachten om te score te openen.

Het was dan ook een doelpunt van uitstekende makelij: bij een verre gekruiste pass van Maarten, zag Razvan zijn kans om de bal voor doel te brengen, en Sam te bedienen. Die kopte de afgemeten bal mooi binnen: 1-0
Een méér dan verdiende voorsprong voor FCR

Het waren de bezoekers zelf die het zichzelf in de eerste helft moeilijk maakten, doordat ze met zijn tienen verder moesten, toen één van hun spelers - na aanhoudend protest - twee gele kaarten kreeg van de scheidsrechter, en zo vroeger dan de rest mocht gaan douchen. Rust: 1-0

Na de rust kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld als voor de herneming. Opnieuw een aanvallend FC Ramskapelle dat de bezoekers meer en meer in verdedigende stelling drukte.

Op de 48ste minuut zorgde Christophe Roosens - man de match! - met een harde knal voor de geruststellende 2-0.
Een score die verder uitgediept werd door Sam. Tweemaal op voorzet van respectievelijk Sam (62ste minuut) en Razvan (68ste minuut): 4-0
Tussen beide doelpunten door trof Roosens ook nog eens de paal.

En de bezoekers ? Die stonden er bij en keken er naar. In de hele tweede helft konden ze amper voor enig gevaar zorgen. De 4-0 overwinning is dan ook geenszins overdreven.

Zondag aanstaande - 16 maart - wordt er op verplaatsing in Ettelgem gespeeld tegen Ettelgem 78. Aftrap om 10u30 - verzamelen in de Lanterfanter om 9u00.

Spelers en supporter: op post !