Pagina's

dinsdag 15 april 2014

FC Ramskapelle dicht bij onvervalste stunt


FC Ramskapelle - De Engel : 0 - 1
06/04/2014Een vol uur lang zat er voor FC Ramskapelle een stunt van formaat aan te komen. De Ploeg van het Dorp - derde in de stand - diende het met 9 spelers (u leest het goed: negen spelers) aan te treden tegen FC Engel, dat tweede gerangschikt staat. Maar de tegenstander kreeg niet echt greep op de moedige mannen van Ramskapelle, dat een uur lang de indruk gaf een punt uit de brand te kunnen halen.


Luc Mattelin had eerder in de week de bui zien hangen. Door schorsingen en vakantie van enkele spelers was er een probleem om met elf spelers aan de aftrap te komen. Gelukkig moest hij kunnen beschikken over twee nieuw aangesloten spelers, maar die stuurden hun spreekwoordelijke kat voor de match tegen De Engel. Met 9 dan maar ... Zeer moeilijk gaat soms ook.
De zenuwen bij de tegenstander waren niet minder gespannen, want om in het spoor van leider Sportiva te kunnen blijven, moesten ze winnen. Daarom kozen ze van bij de aftrap resoluut voor de aanval. Een zeer goed georganiseerd FC Ramskapelle kon elk gevaar voorlopig afweren. Daarbij kende het ook wat geluk toen een bezoekende aanvaller het kruishout trof.
Ook FC Ramskapelle liet zich gelden. Razvan dwong de bezoekende doelman tot een mooie redding.
Ruststand: een onverhoopte 0-0
De bezoekende ploeg had het voordeel dat ze na de rust drie nieuwe spelers konden inbrengen. Ramskapelle moest met dezelfde negen spelers verder. Het spelbeeld bleef onveranderd: druk van FC De Engel, maar overmand door de zenuwen en overhaasting, gingen de kansen net naast of net over. Het was zeker ook de verdienste van een sterk verdedigende thuisploeg en een goed keepende Michael dat de Ploeg van het Dorp voorlopig kon stand houden.
Niettemin kreeg de thuisploeg zelfs enkele kansen om de zenuwachtig verdedigende tegenstander onder druk te zetten.
Maar wat uiteindelijk iedereen verwachtte of vreesde, gebeurde in de 62ste minuut, toen FC De Engel zes hoekschoppen op rij afdwong, en de laatste in de rij kon verzilveren.
0-1
De benzinetank van FC Ramskapelle was nu echt leeg, maar ook de bezoekers konden hun krappe voorsprong niet meer uitdiepen. 0-1 was dan ook de eindscore, na een faire en spannende wedstrijd, waarin FC Ramskapelle met zijn 9 bijna voor een stunt van formaat zorgde.
Volgende maandag - Paasmaandag 22 april - wordt een inhaalmatch afgewerkt op De Schorre tegen De Hoek. Aftrap om 9.30u - Verzamelen om 8.00u in de Lanterfanter.
Een belangrijk weetje: volgend jaar komt er in de Perkezcompetitie één nieuw reeks bij, door het feit dat er maar liefst 33 ploegen ingeschreven zijn. FC Ramskapelle blijft in de tweede reeks uitkomen.


Geen opmerkingen: