maandag 7 april 2014

FC Ramskapelle doet het liever tegen elf

FC Ramskapelle - Rozeveld B : 3 - 2
06/04/2014

FC Ramskapelle nam zondag de maat van Rozeveld B. Een verdiende overwinning, al moest het wachten tot de tegenstander met elven op het veld stond om te scoren.

U leest het hier in het matchverslag van Luc Mattelin.

Vlotte partij voetbal van beide ploegen die volop voor de overwinning gingen, en waarin scheidsrechter Danie Vermeersch zijn steentje bijdroeg om er ook een faire wedstrijd van te maken.

De bezoekers kwamen met tien eenheden aan de aftrap. Maar dat belette hen niet om op de tiende minuut op voorsprong te komen. Op vrijschop kopte de bezoekende kapitein mooi binnen: 0-1 FC Ramskapelle probeerde hier met enkele aanvallen een antwoord op te vinden, maar lukte niet onmiddellijk in haar opzet. Maar toen de bezoekers eindelijk met elf op het veld stonden, lukte alles beter.

Eerst was er Razvan die er - na een assist van Maarten - in de 17de minuut 1-1 van maakte. Nauwelijks later deed hij dit nog eens - randje buitenspel - over, maar deze keer na assist van Sylvain: 2-1 Rozeveld leek allerminst aangeslagen en ging voluit op zoek naar de gelijkmaker. Met succes, want opnieuw de bezoekende kapitein maakte er in de 34ste minuut 2-2 van.

Na de rust was het FC Ramskapelle dat het laken naar zich toetrok. Evenwel zonder onmiddellijk succes, want de bezoekende doelman onderscheidde zich bij enkele verdienstelijke pogingen. Maar op de kopbal van de mee opgerukte Bart had hij in de 48ste minuut - na hoekschop van Kim - geen verhaal: 3-2 Ei zo na maakten de bezoekers toch nog gelijk, toen de bezoekende kapitein - opnieuw hij - enkele seconden voor het eindsignaal naast kopte.

De drie punten waren voor FC Ramskapelle, dat vol vertrouwen naar de volgende (thuis)match mag toeleven. Tegenstander wordt het tweede geplaatste De Engel. Het wordt een moeilijke klus, want vier spelers kunnen er omwille van schorsing of reis niet bij zijn. Aftrap om 9.30u.

In de rangschikking blijft de Ploeg van het Dorp op een gedeelde derde plaats op tien punten van leider Sportiva staan.

Nieuws in de marge: vanaf volgend seizoen bestaat de kans dat er niet in twee, maar drie reeksen gespeeld wordt. Vier nieuwe ploegen hebben zich al aangemeld, en drie ploegen moeten nog hun deelname bevestigen.