Pagina's

maandag 5 mei 2014

Een einde in schoonheid


FC Ramskapelle - De Kegel X-treme Middelkerke: 2 - 1
04/05/2014


FC Ramskapelle mocht op deze laatste match van het seizoen zijn wedstrijd spelen op het kunstgras van KSV Nieuwpoort. Bovendien was er een prachtig lentezonnetje. En mits winst kon het seizoen dan ook in al haar schoonheid eindigen. De talrijk opgekomen supporters zagen dat het goed was, en dat FC Ramskapelle in het opzet slaagde. 2-1 winst !

Een zeer goed leidende ref Danny Vermeersch zag twee fair spelende ploegen aan het werk, en werd dus zelf niet veel aan het werk gezet. Het moet gezegd dat het spelpeil niet bijzonder hoog was, en daar had de thuisploeg zeker haar aandeel in.
Toch was het FC Ramskapelle die in de aanvangsminuten de eerste kans bij elkaar voetbalde. Bij de afwerking werd echter te lang getalmd.
Daarna waren het de bezoekers die de wedstrijd meer en meer in handen namen, en af en toe de Ramskapelse doelman aan het werk konden zetten. Maar veel méér dan wat pluk- en opraapwerk was er voor Michiel niet bij.
Daarna verbeterde ook het niveau van de Ploeg van het Dorp, en na een puik getrapte hoekschop van Razvan, kon Sam op de 24-ste minuut binnenkoppen.
1-0 (24')
Nog voor het rustsignaal konden de bezoekers gelijk maken. Een inschattingsfout van doelman Michiel zorgde voor de niet onverdiende gelijkmaker, die de bezoekende aanvaller met een lob afwerkte.
1-1 (31')
Na de koffie hielden beide ploegen elkaar in bedwang. De betere kansen waren voor de bezoekers, maar ook zij toonden dat afwerken een beetje het probleem is.
Een kwartier voor het eindsignaal was het Razvan - opnieuw hij - die de twijfel wegnam. Bij een snelle uitbraak, maakte hij er in de 58-ste minuut 2-1 van.
Ei zo na kon Bianka - de Ramskapelse vrouwelijke joker - er nog 3-1 van maken, toen ze na een knappe dribbel hard op doel schoot. Maar de bezoekende doelman pareerde met een mooie redding. Jammer voor Bianka, die haar laatste wedstrijd voor FC Ramskapelle afwerkte.

Deze match was de afsluiter van een zeer mooi seizoen, waarin FC Ramskapelle op een zeer verdienstelijke derde plaats eindigde.

Het orgelpunt wordt op vrijdagavond 16 mei gezet. Dan wordt er een barbecue in het clublokaal georganiseerd. Aanvang om 19.30 uur !
Tot dan ! Inschrijven bij Luc.

Geen opmerkingen: