Pagina's

zondag 1 juni 2014

IFF-marathon stevent af op recorddeelname


We zijn drie en een halve maand verwijderd van de zestiende editie van de In Flanders Fields Marathon, en nu al ziet het er naar uit dat we op zondag 14 september aan een recordeditie toe zijn.

Op dit moment naderen de voorinschrijvingen al de kaap van de 600, terwijl dit er in voorgaande jaren eind mei meestal nog niet de helft waren.

Dit is niet echt een verrassing, want de In Flanders Fields Marathon verwijst in filosofie en in traject al sinds haar ontstaan naar het oorlogsgebeuren dat hier zowat honderd jaar geleden in al zijn hevigheid woedde.

Ramskapelle fungeerde in al die jaren ofwel startplaats, ofwel passage in de omloop. Dit jaar is dit niet anders. 
Op zondag 14 september, tussen zowat 10.00u en 10.30u mag u zich verwachten aan een doortocht van vele honderden lopers, van wie een groot gedeelte sportievelingen die van over de oceaan komen.
Op diezelfde dag is er rommelmarkt in ons dorp, en deze bijkomende volkstoeloop zal voor hen ongetwijfeld een extra stimulans zijn.


In alle voorgaande edities werd dankbaar beroep gedaan op dorpsgenoten om een handje toe te steken bij de eerste bevoorradingspost (in de Hemmestraat, ongeveer ter hoogte van de hoeve Luc Mattelin), of als seingever in het dorp. In de loop van de volgende maanden worden deze mensen opnieuw gecontacteerd. 
Wie nu al wil toezeggen, of voor het eerst een handje wil helpen, graag een seintje !

Geen opmerkingen: