Pagina's

dinsdag 14 oktober 2014

Derde speeldag Met de Muil


André kwam, zag en ... overwon


Met 26 waren ze, om de derde speeldag te beginnen. Wie een beetje kan tellen, weet dat dat er exact twee te weinig zijn om zeven tafels aan het kaarten te zetten.

Een geluk dat er alsnog beroep kon gedaan worden op André en Marie-Jeanne Duron. André was er niet voor spek en bonen bij komen zitten, want hij werd de dagwinnaar. Komen, zien en overwinnen ...

Hij won zijn drie partijen met een mooi puntentotaal van 402 punten. Martine Vanbesien was de enige die ook drie streepjes naast haar naam mocht zetten (365 punten), en werd dus tweede (en eerste in het dagklassement van de dames). Brons was er voor Jef Hugelier, die onder de winnaars van twee partijen, het meest aantal punten verzamelde.

Vader André mocht met de eer naar huis; Zoon Frank moest het met de troostprijs stellen: een fles wijn. Harde wetten in de kaartsport, want een week voordien werd hij dagwinnaar van het de eerste manche van het vierdorpentornooi ...

In het damesklassement staan drie dames zij aan zij met zeven gewonnen partijen: (in volgorde van punten) mevrouw Monique Deblieck, Martine Vanbesien en LIeve Neuckermans. Bij de mannen zijn ze met zijn drie met gelijk aantal gewonnen partijen, maar dan wel eentje minder (6!!!) (in volgorde van punten): Luc Devolder, Etienne Luypaert en Raphael Baelden.

Geen opmerkingen: