Pagina's

woensdag 8 oktober 2014

Moeilijke seizoensstart voor FC Ramskapelle

Het wil maar niet lukken ...

FC Ramskapelle blijft na vier wedstrijden puntenloos laatste in de rangschikking. Op deze blog las u al het wedstrijdverslag van de eerste wedstrijd tegen Houthandel Tavernier. Hieronder leest u de verslagen van drie andere matchen, waarin FC Ramskapelle goed meevoetbalde, maar geen loon naar werken kreeg.
Misschien dan wel op zondag 12 oktober, in de thuismatch tegen Vliegplein ?
Aftrap om 9.30u

21/09/2014 FCR - Gistel: 0-1

Onverdiende nederlaag voor de ploeg van het dorp, na een ongelukkige own-goal.

De eerste helft was er één met weinig tempo, en dus ook weinig scoringskansen. Na een kwartier kon FCR een eerste keer dreigen, maar na hoekschop van Sam ging de kopbal van Bart over.
Op de 25ste minuut kregen de bezoekers een onterechte vrijschop, en kregen er in geschenkverpakking zomaar nog een doelpunt bij. Door een misverstand tussen Michel en Bart, kopte Bart de bal in eigen doel.
25': 0-1
Sein om te achtervolgen. De bezoekende doelman moest met de voet redding brengen op een schot van Sam, maar de mannen van Gistel gingen met voorsprong de rust in.
De tweede helft had veel meer om het lijf. Eerst was het de FCR-doelman Michel die toonde dat hij goed wakker was, met een redding op een afstandsschot. Maar nadien zagen we een golf van FCR-aanvallen:
een afstandsschot van Maarten ging juist naast, de poging van Geert trof de lat, Pieter besloot op de doelman, en ook Arne mikte net over. Alleen ... geen doelpunten, en zo bleef de score ongewijzigd.
Ook al dient gezegd dat Gistel op de tegenaanval tot twee maal toe een attente thuisdoelman Michiel op haar weg vond, toch mocht ze de overwinning gevleid noemen.

28/09/2014 FC De Hoek - FCR: 3-1

Het eerste gevaar uit de match kwam er van de thuisploeg. Amper vijf minuten na aftrap leed FCR balverlies op het middenveld, en liep doelman Michel goed uit om met de voet te redden. De oranjehemden uit Ramskapelle waren direct verwittigd.
Méér zelfs, ze kwamen zelf ook dicht bij de openingstreffer, toen het schot van Razvan via doelman en paal leidde tot hoekschop.
Rond het kwartier openden de mannen van De Hoek de score. Bjorn misrekende zich op een verre voorzet, en een plaatselijke aanvaller besloot over Michel.
17': 1-0
Bijna verdubbelde de thuisploeg de score toen een kopbal net naast ging.
Dame Fortuna gaf niet thuis, want even later kreeg FC Ramskapelle twee uitstekende kansen om de achterstand ongedaan te maken, maar kreeg er niets voor terug. Eerst mikte Arne in de vlucht pal op de thuisdoelman, en even later werd een schot van Razvan door diezelfde doelman gepareerd.
Rust: 1-0
Uitgesteld is niet verloren, dachten de oranjehemden toen ze uit de kleedkamer kwamen. En inderdaad ... de tweede helft was tien minuten oud toen FCR kon gelijkmaken na een vrijschop van Bart, die Arne bereikte, en deze laatste kon in twee tijden afwerken.
45': 1 - 1
De vreugde was van korte duur, want amper twee minuten later kwam FC De Hoek opnieuw op voorsprong, na nieuw balverlies op het middenveld.
47': 2 - 1
En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg de thuisploeg zeven minuten later nog een ingebeelde strafschop cadeau, waardoor de match helemaal gespeeld was.
54': 3 - 1
In de eindfase troffen beide ploegen nog eens de lat, maar veranderde er niets meer aan de tussenstand.

05/10/2014 Bouwwerken Deprez - FCR: 2-1

De verkenningsronde duurde een goeie tien minuten, maar rond het kwartier knutselde FC Ramskapelle een mooie aanval ineen. Rechtsachter Roosens gaf een diepe bal naar Arne, die op zijn beurt een prachtige voorzet gaf, die Razvan kon binnenkoppen: 0-1.
Ook de Bouwwerkers Deprez hadden offensieve bedoelingen, en kwamen al een eerste keer opzetten. Hun poging ging voorlangs.
Opnieuw gevolgd door een vrijschop voor FCR, maar de bal van Geert werd door de thuisdoelman gepakt.
Op de 25ste minuut kreeg de thuisploeg drie kansen na mekaar om gelijk te maken, en de derde keer was scheepsrecht. 1-1
Bijna gingen ze zelfs met voorsprong de rust in, maar gelukkig voor FC Ramskapelle belandde de doelpoging op de binnenkant van de paal.
Rust: 1-1
Ook de eerste poging na de rust was voor Bouwwerken Deprez. Een terechte strafschop als gevolg van een trekfout van Danny. Gelukkig was er goalie Michel, die de bal kon stoppen en zo de spanning in de match kon houden.
Ook zijn collega-doelman aan de overkant wist zich te onderscheiden met een paar gevatte tussenkomsten op doelpogingen van Arne en Razvan.
Toen FC Ramskapelle stilletjes begon te dromen van een eerste punt, kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Een thuisspeler kon na vrijschop vrij inkoppen aan de tweede paal.
61': 2-1
De oranjehemden zetten alles op alles op de achterstand op te halen, maar dit lukte helaas niet meer.