Pagina's

maandag 24 november 2014

Belangrijke zespuntenwedstrijd in voordeel van FCR

FC RAMSKAPELLE - O.S. BEERST : 3-0

Een zespuntenmatch tussen De Ploeg van het Dorp die vorige week een tweede overwinning binnenhaalde, tegen een ploeg die vorige week pas voor het eerst kon winnen. Mits winst kon FC Ramskapelle een stap vooruit zetten in de rangschikking.
En dat deed het, met bravoure !

Beide ploegen moesten heel diep in hun spelersarsenaal tasten, om een volwaardig elftal op de been te brengen. Bij FC Ramskapelle werd Pieter bereid gevonden om hiervoor te depanneren. En zo konden de oranjehemden in een volle bezetting aan de aftrap komen.

Zonder echt uitstekend te spelen, namen ze onmiddellijk de wedstrijd in handen. Het mag een wonder heten dat het aan de rust nog altijd 0-0 stond, want kansen hadden ze bij de vleet: enkele niet te missen doelpogingen, een paar uitstekende reddingen van de bezoekende doelman, het niet fluiten door de scheidsrechter van een strafschop ... zorgden ervoor dat het spannend bleef.

Méér zelfs: het was OS Beerst dat net voor het rustsignaal bijna op voorsprong kwam. Hun doelpoging strandde op de buitenkant van de paal.

Ook na de rust werd het festival van gemiste kansen voortgezet. Tot Sylvain de ban kon breken, en na slecht ontzetten van de Beerstdoelman de bal kon binnenprikken: 1-0 (45')

Een kwartier voor affluiten probeerde Debacker het van ver, en Sam kon met het hoofd de bal in het doel deviëren: 2-0 (55')

De buit was binnen, maar geen twee zonder drie (al hadden dat er veel meer mogen zijn), dacht Sam. Op hoekschop van Geert, kopte hij de bal in doel: 3-0 (65').

In de resterende speeltijd verkwanselde FC Ramskapelle de doelrijpe kansen. Gelegenheidsdoelman Arne mocht een helft lang werkloos toezien, want de mannen uit Beerst kwamen nooit tot uitgespeelde kansen.

Een gemakkelijk resultaat, en zo maakt FC Ramskapelle een mooie sprong in de rangschikking. Het bekleedt de achtste plaats met elf punten. Er zullen in de volgende weken nog wel sprongen gemaakt worden. Het verschil tussen de vijfde en de tiende in de klassering bedraagt amper 5 punten.

De volgende wedstrijd is nog maar eens een thuiswedstrijd. De laatste thuiswedstrijd van het jaar: zondag 30 november om 9.30u tegen Tavernier, de ploeg tegen wie FC Ramskapelle nog iets recht te zetten heeft uit de heenronde.