FC RAMSKAPELLE - Marcassou : 3-4

Na het behaalde punt tegen de derde in de stand (Rozeveld), mocht FC Ramskapelle zondag aantreden tegen het tweede gerangschikte én titelkandidaat Marcassou.
 FC Ramskapelle speelde zonder meer een verdienstelijke match.
Ondanks het feit dat er geen punten geraapt werden, konden spelers en supporters met een tevreden gevoel terug naar de Lanterfanter trekken.

FC Ramskapelle startte met windvoordeel, en de nieuwe bal – geschonken door Kalverhandel Dirk Delanghe uit Bekegem – mocht binnen het kwartier twee maal uit de netten van Marcassou gehaald worden. De 1-0 kwam er al na 8 minuten, op vrijschop van Razvan. Amper vijf minuten later (13’) kon diezelfde Razvan de score verdubbelen, na een mooie pass van Arne.
Van een droomstart gesproken.

Net voor het rustsignaal ging een bal van Arne rakelings langs de buitenkant van de paal buiten, en dit had de doodsteek voor de mannen van Marcassou kunnen betekenen. Nu gingen de spelers de rust in met een 2-0 stand. In die hele eerste helft hadden de bezoekers niet één noemenswaardige kans kunnen bijeen voetballen.

In de tweede helft moest FC Ramskapelle op zijn beurt tegen de wind in beuken, en raakte het maar niet uit de omknelling van de bezoekers, die nu vleugels kregen. Pompen of verzuipen, en het werd het laatste. In twintig minuten tijd konden de bezoekers de 2-0 achterstand ombuigen tot een 2-4 voorsprong:

39'           2-1
47'           2-2
49'           2-3
55'           2-4

Zeker het laatste doelpunt was meer dan een vermelding waard, want was het resultaat van een magistrale lobbal op middellijnafstand.

Een bijna vijfde doelpunt belandde op de paal. De bezoekers, die dachten de schaapjes op het droge te hebben, trokken zich in verdediging terug. Dat gaf FC Ramskapelle wat nieuwe moed, zeker toen Razvan Sam bediende, die er in de 67-ste minuut 3-4 van maakte. Een aansluitingstreffer die de bezoekers in verlegenheid bracht. Want in de voorlaatste minuut moest de bezoekende doelman met een prima reflex nog een grote kans van Sylvain uit zijn doel ranselen. Bijna was hier de onwaarschijnlijke 4-4 in de maak.

Een spektakelmatch die in het voordeel van Marcassou beslecht werd. Eindstand 3-4

Zondag aanstaande wordt er opnieuw thuis gespeeld. Tegenstander is Top 69. Aftrap om 9.30