Pagina's

dinsdag 9 december 2014

Moedig weerwerk tegen tweede in rangschikking

VV GISTEL - FC RAMSKAPELLE : 4-2

Tegen het tweede gerangschikte VV Gistel speelde FC Ramskapelle een zeer verdienstelijke eerste helft. In de tweede helft was het iets minder. Toch is de 4-2 nederlaag een overdreven verdict.

FC Ramskapelle kwam fris uit de startblokken, en al na vijf minuten kon ze de score openen: 0-1, doelpunt van Arne, op voorzet van Sylvain. Leek een verrassing in de maak ?
Niet met ons, dachten de Gistelnaren, en tien minuten later, op het kwartier, stonden de bordjes alweer gelijk: 1-1: een voorzet, van op de flank, in één tijd in doel gewerkt.
Om de beurt probeerden beide ploegen om op voorsprong te komen, maar alle pogingen gingen naast of over. Het was VV Gistel dat er nog dichtst bij kwam, net voor de pauze, maar FCR-doelman Michel kwam gevat tussen, en Peter kon de bal net voor de doellijn ontzetten.
Rust: 1-1

Het eerste gevaar na de rust kwam opnieuw van FC Ramskapelle. Greg slaagde er net niet in om de thuisdoelman te lobben. Maar toen kwam VV Gistel als een wervelwind aanzetten, en in geen tijd stond het 4-1 voor. Eerst op een rechtstreeks binnengetrapte hoekschop: 2-1 (38'), dan na een mooie combinatie (44'), en ten slotte met een kopbaldoelpunt: 4-1 (53'). Boeken toe !

Niettemin kreeg ook FC Ramskapelle nog enkele kansen. Een voorzetschot van Debacker belandde op de bovenkant van de lat. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette De Ploeg van het Dorp nog eens echt door. Dit resulteerde in de 62-ste minuut in een doelpunt van Razvan, na een combinatie met Geert en Sylvain: 4-2. Bijna had Razvan de aansluitingstreffer aan de voet, maar zijn bal ging naast.

Eindbalans: een verdiende overwinning voor VV Gistel, met een ietwat overdreven score.

Voor FC Ramskapelle speelden: Michel, Peter, Kim, Bjorn, Roosens, Geert, Greg, Debacker, Maarten, Arne, Andrei, Sylvain, Razvan.

Volgende zondag mogen de spelers van FC Ramskapelle wat langer aan de ontbijttafel zitten, want de ploeg is "bye". Dit betekent dat de eerstvolgende match pas in het nieuwe jaar gespeeld wordt. Dit wordt een thuismatch, op 4 januari 2015, om 9.30 uur, tegen FC De Hoek.

Wel nog dit jaar, en nu al volgende vrijdag, is er de jaarlijkse en nu al 24-ste conservenkaarting, vanaf 19.00u, in d'Oude Schole. Tot vrijdag !